Ranko Kordić, vlasnik ugostiteljskog obrta PASTUH PUB iz Jastrebarskog:

Samo na računu za struju uštedili smo mjesečno i do 1.500 kn

Vlasnik ugostiteljskog obrta PASTUH PUB Ranko Kordić iz Jastrebarskog - ujedno i potpredsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko povoljno se referirao na program pogodnosti ARTIFEX.

- Preporučio bih kolegama obrtnicima da se uključe u ovaj projekt OKZ-a i Udruženja obrtnika Jastrebarsko, kao i svih ostalih udruženja u Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu. Mi smo samo kod partnera- HEP OPSKRBA, koji nam je svima važan jer imamo velike račune za struju, uštedjeli i do 1.500,00 kn po računu za jedan mjesec, što je godišnje velika ušteda, te smo vrlo zadovoljni tim sporazumom. Dobro je što sve više kolega obrtnika prepoznaje ovu akciju i projekt OKZ-a, jer što će nas biti više, dobit ćemo povoljnije uvjete u nabavi i time smanjiti troškove poslovanja.

 

Alen Prežec, suvlasnik u obrtu Mesnica i kobasičarna Prežec, Sunekova 20, Zagreb

Uštede na godišnjoj razini od oko 5000-6000 kn

Kao član projekta pogodnosti OKZ-a u tekućoj 2015. godini potpisivanjem ugovora sa HEP opskrbom koja je jedna od tvrtki koje sudjeluju u projektu ARTIFEX ostvario sam uštede u svom obrtu koji je proizvodnog karaktera na godišnjoj razini od oko 5000,00-6000,00 kn zahvaljujući ostvarenom popustu od 17,4% na cijeni kWh električne energije. To je samo jedna od ušteda jer sam koristio i ostale popuste koje nude i druge tvrtke partneri na listi Zajedničke nabave. Projekt Artifex smatram vrlo korisnim jer sam stjecanjem godišnje uštede ostvario povrat utrošenih sredstva za komorski doprinos. Pozitivno iskustvo u primjeni projekta Artifex prenosim kolegama obrtnicima, te ovim putem molim i ostale kolege obrtnike da to isto čine u kontaktima sa svojim kolegama obrtnicima, jer daljnji rast projekta omogućava ostvarenje dodatnih ušteda.

 

Miljenko Vuk, proizvodnja kožne galanterije

Obrtnici pridružite se projektu pogodnosti Artifex

Vuk leather obrt za proizvodnju kožne galanterije osnovan je 2006. godine kao nastavak obiteljske tradicije od 1972. godine. Uključenjem u projekt pogodnosti Artifex postigli smo u kratkom vremenu značajno smanjenje troškova. Potpisali smo ugovor s HEP-om gdje su nam računi za potrošnju električne energije smanjeni za 17 %, kao i ugovor s Inom što nam je donijelo smanjenje cijene goriva za 30-tak lipa ovisno o trenutnoj cijeni na tržištu. Samo ova dva dobavljača s popustima daleko premašuju našu godišnju uplatu komorskog doprinosa. Kupnjom novog računala u HG spotu ili bilo kojeg artikla štedimo 11%, svaki račun iz Gavroproma povoljniji je ovisno o vrsti robe, uostalom na popisu partnera Artifexa svatko treba neku robu ili uslugu koju svakodnevno koristi. Drugu značajnu prednost vidimo kroz vlastito uključivanje u projekat gdje ćemo potpisom ugovora nuditi svim zainteresiranim ugostiteljima, ali i kolegama obrtnicima proizvodni program za ugostiteljstvo, kao i alatne torbe za sve vrste majstora po cijenama 20% nižim od redovnih. Jedini uvjet je da budu članovi programa pogodnosti Artifex.