Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas u Uredu predsjednika s izaslanstvom Obrtničke komore Zagreb, kojeg su činili predsjednik Komore dr. sc. Mirza Šabić i potpredsjednici Antun Trojnar, Josip Tržec, Ivan Leščić i Marko Cesar.

Predstavnici najveće područne obrtničke komore, koja okuplja više od četvrtine ukupnog broja obrtnika u Republici Hrvatskoj i broji oko 25 tisuća članova s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije, upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim aktivnostima vezanim uz promoviranje, pomaganje i zaštitu svojih članova.

U tom smislu, informirali su Predsjednika Republike i o uvjetima u kojima su obrtnici poslovali nakon potresa u Zagrebu i tijekom pandemije, pri čemu su istaknuli kako su obrtnici suočeni s većim problemima danas nego u jeku pandemije, a  zbog nejasnoća oko najavljenih mjera Vlade kojim bi se poticaji vezali za cijepljenje. Uz sve probleme, rečeno je, ipak je povećan broj obrtnika u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji te ih sada ima oko 2800 više nego prije pandemije, a istaknuli su i podatak kako je više od 40 posto obrta u vlasništvu žena.

Predsjednik Milanović čestitao je zagrebačkim obrtnicima 25. godišnjicu organiziranog rada i djelovanja, koja je obilježena 24. lipnja 2021., istaknuvši kako organizirano udruživanje obrtnika na ovim prostorima ima bogatu povijest, a da se Obrtnička komora Zagreb, okupljajući zagrebačke obrtnike izborila za dostojanstvo i afirmaciju obrtništva kao neizostavnog činitelja hrvatskog gospodarstva.

Osim predsjednika i potpredsjednika Obrtničke komore Zagreb na sastanku s predsjednikom Milanovićem bile su tajnica Komore Vjekoslava Hruška Legac i glasnogovornica Maja Vračarić, a uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za gospodarstvo Velibor Mačkić.

Fotografije: Ured Predsjednika RH, Filip Glas