U Poglavarstvu Grada Zagreba održan je sastanak s gradonačelnikom gosp. Tomaševićem i zamjenicom pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša gđom. Tatjanom Operta i  predsjednika Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirze Šabića, predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba gosp. Antuna Trojnara i potpredsjednicom Obrtničke komore Zagreb gđom. Spomenkom Krebsz. 

Na sastanku je Gosp. Šabić predstavio rad Obrtničke komore Zagreb i njihovo zalaganje za interese obrtnika, pri tome je istaknuo neke od manifestacija kao što su Zagrebački obrtnički sajam, Zlatna igla, Advent i ostali manji sajmovi kojima se doprinosi promociji i razvoju obrtništva. Jedan od najvažnijih događaja je Zagrebački obrtnički sajam koji se organizira u suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, a zahvaljujući kojem se povećao interes mladih za upis u srednje strukovne škole, te je upisano 600 učenika više u odnosu na prijašnje godine.Predstavnici obrtnika istaknuli su nekoliko ključnih problema s kojima se obrtnici susreću u svakodnevnom poslovanju te olakšanju situacije s kojima se obrtnici nose nakon potresa u centru grada i u prigradskim naseljima.

Uzimajući u obzir svega navedenog gradonačelnik je prije svega naglasio kako je svjestan važnosti obrtnika za Grad Zagreb te je dao punu podršku za svaku inicijativu kojom se nastoji doprinijeti poboljšanju njihova rada. Gradonačelnik je pokazao veliko razumijevanje te izrazio nastojanje da će se projekti kao i do sada realizirati te da će obrtništvo u cjelini uvijek u Gradu imati podršku.