Održan je radni sastanak u prostorima Gradske Skupštine na kojem su prisustvovali predsjednik Gradske Skupštine Joško Klisović, predsjednica Odbora za gospodarski razvoj Marijana Sumpor i savjetnica predsjednika Tatjana Potkonjak s predstavnicima Obrtničke komore Zagreb u sastavu predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, potpredsjednica Obrtničke komore Zagreb Antonija Tretinjak, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja obrtnika prijevoznika Zdravko Bubnić, predsjednik Udruženja radio taksi Zagreb Željko Lončarek te potpredsjednice Udruženja trgovaca Zagreb Aleksandra Žuljević.

Nakon pozdravnog govora predsjednik Joška Klisovića te uvodnog govora predsjednika Antuna Trojnara prešlo se na aktualne teme te mogućnost da se pronađe rješenje. Razgovaralo se o projektima Zagrebački obrtnički sajam te njegove važnosti za strukovne škole grada Zagreba te o nastavku tog projekta isto tako, o projektu kupujmo obrtničko te njegovom proširenju i nadogradnji. Iznijeti su problemi poslovnih prostora u vlasništvu Grada te  na koji način sačuvati obrtnike u centru grada koji su već generacijama na istoj lokaciji. Navela se mogućnost proširenja liste tradicijski i deficitarnih djelatnosti za Javni natječaj za odjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti koje propisuje Grad Zagreb poglavito za male "kvartovske dućane" ali i zanimanja koja treba sačuvati od zaborava i njegovati njihovu djelatnost. Postavilo se pitanje odlaganja građevinskog materijala i "čiste" zemlje prilikom građevinskih radova i trenutne ne mogućnosti odlaganja navedenog te problema jer se odlaže na divlje deponije što nikome nije u interesu. Naveden je problem i parkinga za autobuse u centru Grada koji dovoze turiste ili školske autobuse s djecom na izletu, jer trenutne lokacije gdje se autobusi mogu parkirati sada su Zagrebački velesajam i Maksimir, ali one su vrlo nezgodne jer se ne može predvidjeti vrijeme dolaska autobusa u centar grada zbog udaljenosti i gužve u prometu. 

G. Klisović je naglasio kako će svakako podržati da se tradicionalni obrti zadrže i važnost poticanja ljudi da razvijaju obrte koji imaju perspektivu. Isto tako, rekao je da je problem prijevoznika već u svojoj proceduri te da će se kroz neko vrijeme i riješiti. O problemu odlaganja "čiste" zemlje nije imao saznanja ali svakako bi se volio pobliže upoznati s problemom te pronaći rješenje. 

Sastanak je završio u vrlo pozitivnom ozračju s nadom u brzo rješenje problema naših obrtnika.