Udruženje obrtnika grada Samobora poziva mlade od 18 do 30 godina da se prijave na sudjelovanje u sklopu Erasmus projekta Erasmus+ "Coolinary Youth" koji će se održati od 30. ožujka do 05.travnja u Samoboru. Projekt je usmjeren na podizanje svijesti i razumijevanja mladih o različitim kulturnim naslijeđima u gastronomiji i različitim kulturološkim razlikama.

Mlade osobe iz različitih kulturnih podneblja na razmjeni će naučiti više o razlikama i sličnostima u kulturi i gastronomiji između zemalja sudionica, raditi će u multikulturalnom okruženju i razmjenjivat će vlastite ideje i iskustva. Jedan od rezultata projekta biti će "Coolinary youth" brošura s receptima koje će mladi osmisliti tijekom razmjene, a koju će mladi predstaviti na manifestaciji "Slatki Samobor".

U projektu sudjeluju mladi iz 5 zemalja: Turska, Slovačka, Hrvatska, Italija, Španjolska. Iz svake zemlje mogućnost sudjelovanja ima 6 mladih osoba, u dobi od 18 do 30 godina, s iznimkom vođe grupe koji može imati od 20 do 30 godina.

Posebno potičemo mlade sa smanjenim mogućnostima i one koji još nisu imali prilike sudjelovati u Erasmus+ projektima da se prijave i sudjeluju u ovom zanimljivom projektu.

Svi troškovi sudjelovanja (hrana i materijali) su pokriveni iz projekta. Sudjelovanje u projektu je besplatno. Za detaljne informacije vezane uz projekt pročitajte INFO PACK Hostel u kojem će se održavati aktivnost razmjene mladih nalazi se u samom centru Samobora.

Online prijavnicu je potrebno ispuniti do 18.02.2020. kako bismo mogli odabrati mlade osobe koje će sudjelovati u ovom vrlo zanimljivom projektu. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti online prijavnicu koju možete možete pronaći OVDJE. Za više informacija o sudjelovanju i samome projektu javite nam se na uo.samobor@hok.hr ili 01/3360 129.