Ministarstvo financija dalo je pozitivno mišljenje na Program dodjele državnih potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva koji je stupio na snagu 01. veljače 2015.
Na taj način omogućena je priprema objave prva dva Javna poziva - "Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu" te "Ulaganje u proizvodnu tehnologiju" temeljem navedenog Programa u prvom kvartalu ove godine. 
Cilj Programa jest razvoj malog i srednjeg poduzetništva te razvoj novih kompetencija i stvaranje radnih mjesta.
Putem Programa dodjele državnih potpora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva definiraju se ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu državnih potpora namijenjenih povećanju gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća za realizaciju projekata.

Gotovo 150 milijuna eura bespovratnih sredstava dodijelit će se mikro, malim i srednjim poduzetnicima u svrhu podizanja konkurentnosti i to kroz investicije u nove i postojeće proizvodne kapacitete, ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu, tehnologiju i nove proizvode, diversifikaciju i širenje poslovne djelatnosti, što će u konačnici omogućiti razvoj proizvoda i usluga, povećanje produktivnosti te povećanje broja zaposlenih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Opširnije o ovoj temi možete pronaći na... http://www.minpo.hr/default.aspx?id=3080

Dodaj komentar

Filtered HTML

  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Dopuštene HTML oznake: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6>
  • Redovi i paragrafi se prelamaju automatski

Plain text

  • Nisu dopuštene HTML oznake.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
3 + 8 =
Riješite jednostavni matematički problem i upišite rezultat. Na primjer za 1+3, upišite 4.