Ministarstvo obrta i poduzetništva objavilo je otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ čiji je cilj povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja koja su ovim Projektom određena kao deficitarna:

autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater,fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija,konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2016./17. (od 01.09.2016. do 31.08.2017. godine). 

Prijava za dodjelu bespovratne potpore podnosi se putem pripadajućeg Prijavnog obrasca. Uz ispunjeni Prijavni obrazac obavezno se prilaže i tražena dokumentacija. Prijava (Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili
putem pošte od 01.09.2016. do 14.10.2016. godine na adresu:

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA
„Prijava na Otvoreni javni poziv – Projekt Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB

 

Više informacija i potrebni obrazci nalaze se u prilogu.