U velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika održana je 05. srpnja 2022. godine svečana dodjela majstorskih diploma. Na ovom svečanom događanju uručene su majstorske diplome novim majstorima i majstoricama koji su položili majstorski ispit u  organizaciji Obrtničke komore Zagreb na jesenskom roku 2021. godine i proljetnom roku 2022. godine.  Majstorske ispite je u proteklih godinu dana u organizaciji Obrtničke komore Zagreb uspješno je položilo 160 kandidata a na svečanoj podijeli njih 75 preuzelo je svoju diplomu.

Osim kandidata s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije u organizaciji Obrtničke komore Zagreb majstorske ispite položili su  i kandidati s područja cijele republike Hrvatske ali i inozemstva obzirom da je majstorska diploma stečena u Hrvatskoj cijenjena i u zemljama EU te omogućuje veću konkurentnost i mobilnost na europskom tržištu rada.

Svečanosti su, uz dobitnike majstorskih diploma, nazočili i članovi Upravnog odbora i Predsjedništva Obrtničke komore Zagreb te uvaženi gosti:

•    načelnica Sektora za unapređenje i razvoj poduzetništva i obrta Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja,   gospođa  Danijela Žagar

•    glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore, mr.sc. gospođa Mirela Lekić 

•    voditeljica Odjela za poticanje razvoja obrta i poduzetništva Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, gospođa Svjetlana Maleković

•    predstojnica Područne službe Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gospođa Marija Halić

•    voditeljica Odjela za obrazovanje i razvoj ljudskih potencijala Hrvatske obrtničke komore,  gospođa Mirela Franović

•    ravnatelji i ravnateljice obrtničkih i srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Majstorska diploma je vrijednosni dokument koja je dokaz stručnosti i kvalitete te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, za otvaranje obrta-tvrtke, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju.

Ponosni smo što se možemo pohvaliti da je u organizaciji Obrtničke godine Zagreb od 1996 godine kada su se počeli provoditi ispiti do danas majstorske ispite uspješno položilo  5 028 kandidata od 23 527 koliko ih je položilo na razini cijele Hrvatske.