Prvi zagrebački obrtnički sajam svečano je otvoren danas 22.04. na Zagrebačkom Velesajmu. 
Svečanom otvaranju  prisustvovali su gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, pomoćnica ministra poduzetnštva i obrta Ana Mandac, župan Zagrebačke županije sa suradnicima i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Na otvaranju su također bili i potpredsjednici Obrtničke komore Zagreb, predsjednici i tajnici udruženja obrtnika s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije te više od 200 učenika iz zagrebačkih škola zajedno sa profesorima i ravnateljima. 

Okupljenima je u pozdravnom govoru predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić zahvalio na potpori te ukazao na potrebu dualnog obrazovanja u Hrvatskoj budući da je sajam bio namjenjen učenicima sedmih i osmih razreda koji na sajmu mogu odabrati svoje buduće zanimanje. Realizacija prvog sajma na kojem obrtnici prezentiraju svoju struku, a ne samo proizvode, ostvarena je zahvaljujući suradnji s Gradskim ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, uz veliku potporu gradonačelnika, objasnio je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb. Već je 2.000 djece prošlo kroz Sajam, te se nadam da će bar dio njih upisati strukovnu školu, dodao je.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić poručio je da želi da ovaj sajam postane tradicionalno okupljalište učenika koji će na njemu moći odabrati struku kojom će se baviti. Pomoćnica ministra poduzetištva i obrta Ana Mandac izrazila je svoje zadovoljstvo sajmom koji promovira obrtnička zanimanja. Okupljenima su se obratiti i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji su podržali 1. Zagrebački obrtnički sajam, prvi sajam ovakve vrste. 

Također, u sklopu sajma promovirat će se i EU projekt IN PODUZETNIK - Interaktivna baza podataka poduzetnika (HR.1.1.11-0177) kojeg Zagrebačka županija provodi u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb.  

Visoki dužnosnici i gosti sa oduševljenjem su obišli izložbeni prostor sajma na kojem su im obrtnici predstavili svoja zanimanja. 

Sajam je otvoren do nedjelje, 24.04. a ulaz na sajam je besplatan.