Aktivnost Partnerstva pod nazivom „Take a peek into VET promotion throughout Europe“,  traje 2 godine (do srpnja 2013. godine).  Projekt je prilikom odabira ocijenjen najvišim ocjenama od svih prijavljenih projekata.

Koordinator projekta: Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska

Prtneri:

  • Strukovna škola Tuzla iz Istanbula, Turska (mehatronika, elektronika, informatika, elektrika);
  • Strukovna škola za drvnu industriju Braila, Rumunjska;
  • Strukovna škola za turizam i ugostiteljstvo Klaipeda, Litva;
  • Kroatische Wirtshaftsvereinigung, Frankfurt, Njemačka i
  • Obrtnička komora Lublin, Poljska.

Cilj projekta je povećati interes učenika za upis u obrtnička zanimanja kroz promociju istih, aktivirati obrtnike za prijem naučnika, jačati ulogu OKZ u obrazovanju učenika za obrtnička zanimanja, uvođenje novih tehnologija u nastavi, razmjena dobrih iskustava europskih partnera.

Rezultat projekta će biti izrada materijala u kojem će biti prezentirani obrazovni sustavi za obrtnička zanimanja zemalja sudionica, problemi s kojima se susreću, prijedlozi za poboljšanje na temelju dobre prakse.

Prvi sastanak je održan u Istanbulu 26.-29.09.2011. g., a sudjelovala su dva radnika OKZ.

Izrađen je logo projekta i poster koji su dostavljeni svim partnerima za promociju projekta.

Koordinator projekta predstavio je aktivnosti i zadaće koje će se provoditi u skladu s odobrenim projektom, a zatim su se svi partneri ukratko predstavili. Partner iz Istanbula predstavio je obrazovni sustav te strukovno obrazovanje u Turskoj. Razgledali smo školu i sve segmente za koje obrazuju (mehatronika, elektrika, elektronika, informatika). Prezentirali su nam način rada u učionicama i praktikumima. U Turskoj obrtnička komora nema nikakvu ulogu u obrazovanju za obrtnička zanimanja.

Posjetili smo tvornicu FESTO u kojoj učenici ove škole provode praksu za zanimanje mehatroničar i informatičar. Partner iz Turske organizirao je prijem kod gradonačelnika za sve sudionike na kojem smo ga upoznali s našim organizacijama i ustanovama te je podržao naš projekt.

Na završnoj konferenciji su dogovorene aktivnosti za sljedeći sastanak u Frankfurtu koji će se održati u razdoblju 19.-22.02.2012. godine te su podijeljeni certifikati o sudjelovanju.

Facebook stranica Europeek je otvorena u listopadu, a http://europeek.wordpress.com je aktivirana početkom studenog.

Obrtnička komora Zagreb je domaćin partnerima u lipnju 2012. godine.

PrilogVeličina
PDF icon Report_Kick-offMeeting0bb2.pdf1.02 MB