U sklopu projekta Zagrebački obrtnički sajam Obrtnička komora Zagreb organizirala je posjet ravnatelja srednjih strukovnih škola grada Zagreba i Zagrebačke županije Međunarodnom sajmu obrtništva MIDA 2022. u Firenzi.  S ravnateljima škola na sajam su išli i predstavnici Obrtničke komore Zagreb, predsjednik dr.sc.  Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, potpredsjednik UOGZ Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja prijevoznika Zagreb Zdravko Bubnić, predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko Stipo Bučar, predsjednica Udruženja obrtnika trgovaca Marija Subota i predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger.

U sklopu sajma održala se konferencija organizirana od stane CNA Firenze na temu: Proizvedeno u Italiji: ekonomska, društvena, etička vrijednost - šivanje, tkanje, tkanje, tkanje, oblikovanje.. Etika!

Organizirane su tri radne skupine koje su istražile sljedeća tematska područja:

1. Obuka i potrebe tvrtki u vezi s novim profesionalnim osobama potrebnim lancima opskrbe;

2. Cirkularna ekonomija i održivost;

3. Inovacija VS tradicija.

Dio produkcijskog tima Zlatne igle  posjetilo je modnu izložbu na daleko poznate MOSTRE te uživalo u povijesti koja je vrlo lijepo i iscrpno napisana kao i prikazana na promotivnim filmovima.  Neki od ravnatelja su dali izjave za medije. 

Isto tako ravnatelji i obrtnici su mogli vidjeti mnoge inovativne proizvode, načine prezentiranja proizvoda, kušati mnoge talijanske delicije njihovih obrtnika, pogledati izložbe koje su u sklopu sajma te mnoge druge zanimljivosti.