Jedno od teže stradalih područja Grada Zagreba u nedavnom jakom potresu  je i prigradsko naselje Čučerje. Velik broj obiteljskih  kuća i poslovnih prostora toliko su stradali da su neupotrebljivi. Upravo to se dogodilo i  prodavaonici u Čučerju tako da su stanovnici tog naselja, uz sve ostale nevolje,  ostali bez mjesta u blizini gdje su se mogli snabdjevati osnovnim živežnim namirnicama.

Na apel lokalnog stanovništva upućen putem njihovih lokalnih predstavnika, promptno je reagiralo Udruženje trgovaca Zagreb  na način da su se njegovi članovi organizirali i u roku od nekoliko dana Čučerju nadoknadili izgubljeno.

Postavljen je kontejner koji će služiti kao priručna i, nadamo se, privremena  prodavaonica.  Uz poštivanje svih mjera higijenske i epidemiološke zaštite vezano za Covid 19, priručna prodavaonica u kontejneru moći će  zadovoljiti  potrebe naselja, posebno one najranjivije  starije, nemoćnije i slabije pokretne skupine stanovništva koji nisu u mogućnosti  automobilom (gradski prijevoz je stavljen izvan funkcije) odlaziti u udaljenije prodavaonice.

„Sretna sam što smo uspjeli mobilizirati naše istaknute članove i u ovim okolnostima velikih ograničenja uslijed Covida 19, u kratkom roku organizirati rad prodavaonice u kontejneru. Zahvaljujem se našim članovima, posebno gospodinu Mladenu Kramaru i gospodinu Siniši Dobrašu, podpredsjedniku Udruženja, koji su, usred ograničavajućih mjera koje pogađaju  i njihovo poslovanje, postupili prvenstveno humano, odvojili vrijeme i daljnji angažman bez sigurnosti u profit.“ – poručila je  Marija Subota, Predsjednica Udruženja trgovaca Zagreb. 

Dodala je da ovo nije sve i da Udruženje u kontaktu sa Mjesnim odborima Čučerja i Markuševca, razmatra kako najsvrsishodnije novčano pomoći  najprije obrtnicima sa tih područja, a onda i ostalima.

IZVOR: Udruženje trgovaca Zagreb