Festival proljeća u Divljem srcu grada nova je manifestacija Zoološkog vrta grada Zagreba koja povezuje buđenje prirode, u prvom redu životinjskog svijeta, s uskrsnim običajima.

Festival traje od 20. ožujka do 11. travnja.

Tijekom festivala zagrebački će obrtnici svoje proizvode, suvenire i  prigodne rukotvorine, predstavljati na Zebrinu trgu. Obrtnici koji se bave modom, pripremaju i atraktivnu modnu reviju koja će se održati nakon Uskrsnog festivala 17.4. 2021. na Zebrinom trgu. Predstaviti će se Škola za modu i dizajn sa novom proljetnom kolekcijom  koju su osmislili učenici škole u suradnji s svojim profesorima . Isto tako predstaviti će se i večernje haljine i odijela za maturalne večeri koje će se pokloniti djeci iz Domova za nezbrinutu djecu.

Na Edukacijskom trgu izložene su velike pisanice koje su oslikali zagrebački vatrogasci, umjetnici i kreativci, a diljem Vrta raspoređeni su uskrsni ukrasi koje su izradili djelatnici Spomengaja.

Posjetitelji se subotom i nedjeljom mogu uključiti u obilaske Vrta tijekom kojih će edukatori govoriti o ornitologiji te mladuncima u životinjskom svijetu. U obilaske će se kretati na svaki puni sat između 11 i 15 sati pokraj glavne blagajne. Zainteresirani se u obilaske mogu uključiti bez prethodne najave, ali broj sudionika određuju važeće epidemiološke mjere. Na Labuđem otoku možete čuti prekrasnu glazbu Zagrebačke filharmonije, raspored koncerata objaviti će Zoološki vrt na svojim stranicama. Danas u 14 sati mogli ste čuti zvuke kvarteta trombona koji su otvorili sezonu glazbe na otvorenom. Uspješna poslovna suradnja Zoološkog vrta grada Zagreba, Zagrebačke filharmonije i Obrtničke komore i dalje se nastavlja na zadovoljstvo građana i obrtnika.