Druga  sjednica Skupštine Udruženja trgovaca Zagreb održana je 05. prosinca 2018. godine. Otvarajući sjednicu Skupštine, predsjednica Udruženja gospođa Marija Subota, pozdravila je  članove Skupštine i goste: predsjednika Obrtničke komore Zagreb, gospodina Mirzu Šabića i  predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba, gospodina Antuna Trojnara. Posebno je pozdravila i izrazila dobrodošlicu novim članovima poslovnih odbora cehova Udruženja koji su se odazvali pozivu. 

Aleksandra Žuljević, predsjednica Nadzornog odbora, informirala je skupštinu o financijskom  poslovanju Udruženja. Da se trošilo racionalno vidi se po stanju novčanih sredstava na poslovnim računima Udruženja i kontinuiranom ostvarivanju viška prihoda nad rashodima. 

U daljnjem radu Skupštine jednoglasno je donesen Program rada Udruženja za 2019. 
„Ovo je okvirni program rada koji će se nadopunjavati odnosno konkretizirati tijekom godine, ovisno i o aktivnostima cijelokupnog komorskog sustava.“ – rekla je predsjednica Udruženja.

Donesen je i Financijski  plan Udruženja za 2019. Prihodi se temelje na stabilnom broju članova Udruženja i stabilnoj naplate komorskog doprinosa. 

U svom izvješću o radu u prethodnom razdoblju, predsjednica Udruženja  je posebno naglasila: 
“I još jedna stvar, po mom mišljenju najvažnija, ugrađeni smo kao korisnici bespovratnih sredstava poticaja Grada Zagreba. To smatram našim velikim uspjehom, nakon dugotrajne borbe uvažena je naša inicijativa, za početak djelomično – samo 47.11. (“kvartovska trgovina”), i evo imamo pet naših članova koji su aplicirali na natječaj, čeka se dovršetak postupka. Ne odustajemo od daljnje borbe da i druge trgovačke djelatnosti uvrstimo u korisnike bespovratnih sredstava.” 

Na kraju sjednice gosti su se obratili nazočnima i zaželjeli im sretne blagdane i uspješnu Novu 2019.  

Članovi skupštine Udruženja i njihovi gosti, nakon radnog dijela skupštine, nastavili su druženje uz domjenak. Tom prigodom članovima tijela Udruženja u tekućem mandatu koji u kontinuitetu više od deset godina uspješno rade u tijelima i tako doprinose razvoju Udruženja, uručene su zahvalnice.   

Predsjednica Marija Subota zaželjela je svim  članovima Udruženja i njihovim obiteljima blagoslovljen Božić i poslovni uspjeh u Novoj 2019. godini!