Na inicijativu predsjednika OKZ-a, dr.sc. Mirze Šabića, u nazočnosti potpredsjednika OKZ-a Antuna Trojnara i predsjednika Nadzornog odbora OKZ-a  Renata Bočaka, u srijedu 28.11.2018. godine u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika održan je pripremni sastanak na temu osnivanja ZG CRAFTS SHOPA.
Osnovna ideja ovog projekta je otvoriti prodajno-izložbeni salon u kojem bi naši obrtnici mogli prezentirati i prodavati svoje proizvode. Po uzoru na već dvije godine aktivan webshop  Zagreb Crafts u kojem već sudjeluje oko stotinjak obrtnika, krenut će se s njegovim materijaliziranim izdanjem kroz otvaranje prodajno-izložbenog salona i to na adresi Obrtničke komore Zagreb, u Ilici 49. 
Na ovaj način brojni obrtnici iz grada i županije koji nemaju poslovne prostore u centru Zagreba dobit će mogućnost izlaganja vlastitih proizvoda u ovom salonu, kazao je predsjednik Šabić.  Prostor je veličine cca 40-ak m2, a u njemu bi svaki zainteresirani obrtnik imao dio prostora u kojem bi izlagao svoje proizvode. Ukoliko se nakon nekoliko inicijalnih sastanaka utvrdi postojanje interesa za otvaranjem ovakvog salona,Komora Zagreb bi krenula u realizaciju ovog projekta početkom 2019. godine, kazao je Šabić.
Sastanku je nazočio veći broj obrtnika koji su već prisutni u projektu Zagreb Crafts prilikom kojeg su svi  izrazili  zadovoljstvo osnivanjem ovakvog prodajno-izložbenog salona i najavili svoje sudjelovanje. „Ovakav interes je dobar znak, a nakon što se obave konzultacije s predsjednicima udruženja Zagrebačke županije te proširi krug zainteresiranih, krenut će se u realizaciju ovog projekta, koji se već nalazi u programu rada OKZ-a za 2019. godinu“, kazao je Šabić.
Pozivamo sve zainteresirane obrtnike da se mailom jave u OKZ putem e-maila okz@okz.hr