Otvoren je 46. Praznik cvijeća u Splitu pod nazivom Flowers & fashion.  Tradicionalno na ovoj manifestaciji sudjeluju i zagrebacke floristice uz bok sa dizajnerima cvijeća iz Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije i Poljske, timskim su radom zajedno s kolegama iz cijele Hrvatske aranžirali prostorije Dioklecijanovog podruma.

Cjelokupne aktivnosti odvijale su se pod rukovodstvom Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta - međunarodne organizacije cvjećara!

U sklopu Praznika cvijeća održat će se edukativna prezentacija za cvjećare na temu Uskrsa koju će održati renomirani europski floristi, ali i po drugi puta zaredom održan je Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje se na panelu pod naslovom „Cvjeta li cvjećarstvo u Hrvatskoj – sadašnjost i budućnost“ raspravljalo o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci.

Sudjelovali su: Spomenka Fabijančić, vl. cvjećarnice Tea i Rafaela Petrinić, vl. cvjećarskog obrta Poppy; Josipa Čuvalo, vl. cvjećarne Lanište, Snježana Barilović, vl. cvjećarne Papyrus, Mirjana Balun, vl. cvjećarne Bombončić, Katarina Petranović , vl. cvjećarne Eluni.