Još jedan moto-bike maraton završen u Vukovaru

Zagrebački obrtnici, sudionici moto-bike maratona uspješno su stigli do cilja u subotu 25.rujna 2021.godine. Na put dug  300 kilometara biciklima odvažili su se: Damir Marković i Nenad Kuzman , a motorima Branko Stričak i Zlatko Tkalčević Dobrodošlicu su im  zaželjeli obrtnici Brodsko- posavske i  Vukovarsko -srijemske županije, ali i motoristi članovi Udruženja. 

Dan otvorenih vrata Društva građevinskih inženjera Zagreba

Održan je Dan otvorenih vrata Društva građevinskih inženjera/ DGIZ-a na prostoru jezera Bundek na kojem je sudjelovao naš član Zlatko Prosinečki, ing.građ. Na ne formalnom skupu u razgovoru sa kolegama razmijenjena su mišljenja i stavovi oko  danas najaktualnije teme protupotresne obnove grada, kao i uključivanje obrtnika u samu obnovu.

Bilo je i pitanja oko majstorskih ispita, pa su zainteresirani upoznati s postupkom pristupa ispitu kao i samom sadržaju ispita , te su im dane brošure.

Zagrebački frizeri i kozmetičari pomažu svojim kolegama u Petrinji i Sisku

Predsjednik ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Zagreba g. Ivica Zanetti, potpredsjednica gđa. Antonija Tretinjak, potpredsjednica Obrtničke komore Zagreb gđa. Spomenka Krebsz i kolegice danas su bili sa svojim kolegama obrtnicima u Petrinji da prikupe podatke kako bi mogli adekvantno pomoći. U dogovoru s predsjednikom Udruženja obrtnika Petrinje i predsjednicom ceha frizera i kozmetičara Petrinje dogovoreno je da će se prikupiti imena osoba i obrta koji su stradali u razornom potresu koji je 29.12.2020. pogodio Petrinju.

Zagrebački obrtnici na obilježavanju 29. godišnjice stradanja grada Vukovara u Domovinskom ratu

Pod posebnim okolnostima zbog pandemije COVID-19,  zagrebački obrtnici članovi Udruženja obrtnika grada Zagreba sudjelovali na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, tom prilikom odali su počast poginulim braniteljima i civilima, koji su život dali za obranu grada Vukovara, simbola hrvatske slobode.

I nakon 29 godina, uz puno emocija manji broj sudionika dostojanstveno je koračao u Koloni sjećanja na putu dugom 5 km, od bolnice do memorijalnog groblja.

Za previše riječi nema mjesta, samo tišina, dostojanstvo, ponos, vjera….

Sudjelovanje na sajmu „Advent zagrebačkih obrtnika 2019.“

Poštovani obrtnici,

Udruženje obrtnika grada Zagreba i ove godine za svoje članove – obrtnike organizira nastup na središnjem zagrebačkom trgu pod nazivom „Advent zagrebačkih obrtnika 2019.“

Predviđeni termin održavanja sajma je od 29. studenog 2019. do 06. siječnja 2020. godine, na zapadnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića.

Potpisan Sporazum o suradnji između UOGZ i UO Imotski

U sklopu svečanosti "Obrtnički dani u Imotskom" koja je održana od 9.-11. kolovoza 2019. godine,  potpisan je sporazum o suradnji između Udruženja obrtnika grada Zagreba i UO Imotski. Na svečanosti potpisivanja Predsjednici Antun Trojnar i Hrvoje Biošić  izrazili su zadovoljstvo  što će čin potpisivanja podići suradnju dvaju udruženja na višu razinu, a posebna pozornost usmjerit će se  na suradnju i razmjenu iskustava između tijela udruženja, stručnih službi udruženja te svih razina strukovne organiziranosti. 

Obrtnički sajam u Sisku

Udruženje obrtnika Sisak je, u suradnji s partnerima i uz potporu sponzora, organiziralo po drugi put manifestaciju Obrtnički sajam & Street Food Festival. Manifestacija je održana 27. travnja 2019. godine na sisačkom Korzu. Između dvadesetak obrtničkih udruženja i to iz različitih krajeva Hrvatske, bili su predstavnici Udruženja obrtnika grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb. 

Stranice