Obrtnici iz Sesveta zabavljali posjetitelje na Obrtničkom Adventu

Udruženje obrtnika Sesvete predstavilo je svoje obrtnike na Obrtničkom sajmu 19.12.2023. godine.

Predstavili su se: Artem speculo- obrt za proizvodnju suvenira, Domaća radinost Jelena Mužinić- nakit od staklenih perli, OPG Kovačić- proizvodnja sokova i likera, MICRODIA- proizvodnja svijeća, Moja kreativa- proizvodnja nakita i ukrasa.  

Uz kuhano vino, podijelili su posjetiteljima kolače i hot dog-ove, a goste je zabavljao zbor "Prigorske sem gore list".

Sesvetski obrtnici u posjetu Slavoniji

Proteklog vikenda sesvetski su obrtnici posjetili Slavoniju. Rano ujutro krenuli smo prema Vinkovcima u kojima smo posjetili novoizgrađenu Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci, kroz koju nas je proveo g. Tihomir Marojević. Knjižnica je do temelja uništena 1991. godine, a ponovo je sagrađena i otvorena u srpnju ove godine.

DODIJELJENA PRIZNANJA ZASLUŽNIM OBRTNICIMA I OTVOREN ADVENTSKI SAJAM

Udruženje obrtnika Sesvete ima dugogodišnju tradiciju dodjele priznanja zaslužnim obrtnicima za poslovna dostignuća te dugogodišnji rad u obrtništvu.  Priznanja se dodjeljuju svake godine i time se obilježava hvalevrijedan dugogodišnji trud i rad obrtnika, članova udruženja. Ove godine smo, u suradnji s Institutom za certificiranje dana, 28.11.2022.

Sesvećani sudjelovali na Gospodarskom sajmu u Varaždinu

8. Gospodarski sajam u Varaždinu održan je 20. i 21.05.2022. na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Osim prodajno-izložbenog sajma, ponuđen je i cjelodnevni zabavno glazbeni program. Pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika Sesvete sudjelovali su: Krojački obrt Tanja, vl. Zdravko Komin sa radnom odjećom i asortimanom za lovce i šumarstvo, ARTEM SPECULO, obrt za izradu ukrasnih predmeta, trgovinu i usluge sa ručno rađenim proizvodima od stakla; anđeli, križevi, zdjele, satovi.. Vl. Nikolina Pasinek, 

SVEČANOST POPEVKI I KRAVAICE "KAJ"

Eko etno udruga „Prigorske sem gore list“ iz Blaguše organizirala je zanimljivu manifestaciju isto tako zanimljivog naziva: Svečanost popevki i kravaice "Kaj" - da se ne pozabi, još zanimljivije skračenice SPIKKAJ - da se ne pozabi.

Manifestacija je održana u želji da se očuva tradicionalnu kravaicu kako ju u Prigorju zovu, odnosno tejnku gibanicu, lopar ili peru, kako bi ju negdje drugdje nazivali, ali  pomalo drugačije i spremali.

Održana izobrazba upotrebe pesticida u Udruženju obrtnika Sesvete

S obzirom na veliki interes za tečaj, Udruženje je ponovo organiziralo Izobrazbu održive upotrebe pesticida koja se održala u subotu 24.04.2021. za svoje članove obrtnike koji se bave poljoprivrednim djelatnostima te za druge zainteresirane. Predavanje je održala tvrtka DMD NATURALIS d.o.o. za obrazovanje odraslih.

Održana je dopunska izobrazba za sve korisnike koji imaju odslušano 15 sati redovite nastave održive upotrebe pesticida iz osnovne izobrazbe te položen ispit iz osnovne izobrazbe.

Održano je predavanje KOD 95 za vozače u Udruženju obrtnika Sesvete

Prema Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu (NN 41/2018, 98/19), a koji je usklađen sa Direktivom 2003/59/EZ, profesionalni vozači državljani Republike Hrvatske moraju imati početne kvalifikacije i redovito se osposobljavati kroz obveznu periodičku izobrazbu ako upravljaju vozilima za koja je potrebna vozačka dozvola kategorije C1, C1E, C ili CE, D1, D1E, D ili DE.

Stranice