DODIJELJENA PRIZNANJA ZASLUŽNIM OBRTNICIMA I OTVOREN ADVENTSKI SAJAM

Udruženje obrtnika Sesvete ima dugogodišnju tradiciju dodjele priznanja zaslužnim obrtnicima za poslovna dostignuća te dugogodišnji rad u obrtništvu.  Priznanja se dodjeljuju svake godine i time se obilježava hvalevrijedan dugogodišnji trud i rad obrtnika, članova udruženja. Ove godine smo, u suradnji s Institutom za certificiranje dana, 28.11.2022.

Sesvećani sudjelovali na Gospodarskom sajmu u Varaždinu

8. Gospodarski sajam u Varaždinu održan je 20. i 21.05.2022. na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Osim prodajno-izložbenog sajma, ponuđen je i cjelodnevni zabavno glazbeni program. Pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika Sesvete sudjelovali su: Krojački obrt Tanja, vl. Zdravko Komin sa radnom odjećom i asortimanom za lovce i šumarstvo, ARTEM SPECULO, obrt za izradu ukrasnih predmeta, trgovinu i usluge sa ručno rađenim proizvodima od stakla; anđeli, križevi, zdjele, satovi.. Vl. Nikolina Pasinek, 

SVEČANOST POPEVKI I KRAVAICE "KAJ"

Eko etno udruga „Prigorske sem gore list“ iz Blaguše organizirala je zanimljivu manifestaciju isto tako zanimljivog naziva: Svečanost popevki i kravaice "Kaj" - da se ne pozabi, još zanimljivije skračenice SPIKKAJ - da se ne pozabi.

Manifestacija je održana u želji da se očuva tradicionalnu kravaicu kako ju u Prigorju zovu, odnosno tejnku gibanicu, lopar ili peru, kako bi ju negdje drugdje nazivali, ali  pomalo drugačije i spremali.

Održana izobrazba upotrebe pesticida u Udruženju obrtnika Sesvete

S obzirom na veliki interes za tečaj, Udruženje je ponovo organiziralo Izobrazbu održive upotrebe pesticida koja se održala u subotu 24.04.2021. za svoje članove obrtnike koji se bave poljoprivrednim djelatnostima te za druge zainteresirane. Predavanje je održala tvrtka DMD NATURALIS d.o.o. za obrazovanje odraslih.

Održana je dopunska izobrazba za sve korisnike koji imaju odslušano 15 sati redovite nastave održive upotrebe pesticida iz osnovne izobrazbe te položen ispit iz osnovne izobrazbe.

Održano je predavanje KOD 95 za vozače u Udruženju obrtnika Sesvete

Prema Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu (NN 41/2018, 98/19), a koji je usklađen sa Direktivom 2003/59/EZ, profesionalni vozači državljani Republike Hrvatske moraju imati početne kvalifikacije i redovito se osposobljavati kroz obveznu periodičku izobrazbu ako upravljaju vozilima za koja je potrebna vozačka dozvola kategorije C1, C1E, C ili CE, D1, D1E, D ili DE.

Održana izobrazba održive upotrebe pesticida u Udruženju obrtnika Sesvete

Izobrazba održive upotrebe pesticida održala se u subotu 27.02.2021. koje je organiziralo  Udruženje obrtnika Sesvete u svojim prostorima za članove obrtnike koji se bave poljoprivrednim djelatnostima te za druge zainteresirane. Predavanje je održala tvrtka DMD NATURALIS d.o.o. za obrazovanje odraslih.

Sesvetski obrtnik Zvonko Vouk u emisiji Dobro jutro Hrvatska

O sesvetskom obrtniku Zvonku Vouku, vl. obrta Stolarija Vouk objavljen je prilog u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  HRT-a, povodom dugogodišnje tradicije obrta, na inicijativu Udruženja obrtnika. Tom prigodom mu je predsjednik Udruženja Darko Židak uručio povelju Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva. 
G. Vouk je u prilogu istaknuo svoju dugogodišnju tradiciju od preko 90 godina neprekinutog rada, te najviše ocjene za kvalitetu  proizvoda koje im je dodijelio Zavod za istraživanje u drvnoj industriji pri Šumarskom fakultetu u Zagrebu. 

Facebook video: 

Stranice