U Udruženju obrtnika Velika Gorica održan seminar : novosti u poreznoj reformi i promjene u obračunu plaće

Udruženje obrtnika Velika Gorica organiziralo je seminar za knjigovođe vezan uz najavljene porezne reforme i promjene u obračunu plaće, koji je održan 12.9.2023. u Udruženju obrtnika Velika Gorica, u trajanju od 9,30-13,30.

Prisutne je na početku seminara pozdravila gđa.Marina Kršek, dopredsjednica Udruženja obrtnika Velika Gorica, te ih pozvala da se u tako velikom broju odazovu i na sve druge sastanke i aktivnosti koje provodi Ceh uslužnih djelatnosti i Udruženje obrtnika V.Gorica.

Velikogorički obrtnici na manifestaciji “Petek na Gorice”

Turistička zajednica grada Velike Gorice za ovu je jesen pripremila novu zanimljivu manifestaciju “Petek na Gorice” kod Muzeja Turopolja. Cilj je ovaj tradicijski običaj okupljanja učiniti privlačnim i atraktivnim mlađim urbanim generacijama, a manifestacija se planira organizirati svaki prvi petak u mjesecu. Ideja je da se na jednom mjestu okupi ponuda lokalnih poljoprivrednih proizvođača, obrtnika,  kulturnih i drugih udruga te da se zanimljiva raznovrsna ponuda prezentira u posebno scenografski uređenom prostoru u centru grada.

Advent u Gorici

U organizaciji Grada Velike Gorice Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Velika Gorica i ove godine velikogoričani mogu uživati na Adventu u Gorici sa bogatim programom. U Parku Plemenite opčine turopoljske i prostoru kod Muzeja Turopolja nalaze se veliko klizalište, Božićno selo, adventski sajam, koncerti, predstave i bogata ugostiteljska ponuda.

Otvoren 3. Gospodarski sajam Velike Gorice

Održan je 3. Gospodarski sajam u Velikoj Gorici i 20. Gastro tjedan Turopolja, tradicionalna velikogorička manifestacija već godinama predstavlja ugostiteljske objekte i njihovu ponudu, proizvođače domaće hrane i pića. Na otvorenju sajma prisustvovali su predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba Antun Trojnar, predsjednik Udruženja prijevoznika Zagreb Zdravko Bubnić zajedno sa domaćinom predsjednikom Udruženja obrtnika Velike Gorice Vladimirom Birekom.

Povijest obrtništva velikogoričkog krajaVelika Gorica i Turopolje poznati su po obrtništvu i trgovini još od davnina. Velikogorički obrtnici su uvijek bili organizirani i vodili su brigu o svom članstvu.

Još 1602. godine kralj Rudolf II. podijelio je Velikoj Gorici sajamsko pravo održavanja četiri godišnja i tjednog sajma. Godine 1831. Velika Gorica dobiva još dva godišnja sajma, a početkom dvadesetog stoljeća tu se održavalo 12 godišnjih i redovni tjedni sajmovi. Održavanje sajmova poticali su razvoj obrta i trgovine pa sve veći broj obrtnika naseljava Veliku Goricu.

Dodijeljena priznanja Hrvatske obrtničke komore

Hrvatska obrtnička komora svake godine dodjeljuje priznanja uspješnim, uglednim i časnim obrtnicima za izuzetna poslovna dostignuća u obrtu i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva i malog poduzetništva , kao i drugim fizičkim i pravnim osobama u zemlji i inozemstvu , koje su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju obrtništva Hrvatske.

U 2020. godini ispred Udruženja obrtnika Velika Gorica nagrade su primili u kategoriji Zahvalnice i Priznanja:

- Marina Kršek, vlasnica  obrta NEXT GRUPA knjigovodstvo i trgovina

Novi paket mjera Velikogoričkim ugostiteljima

Udruženje obrtnika Velike Gorice uputilo je poziv za sastanak v.d. gradonačelniku Grada Velike Gorice Krešimiru Ačkar na temu pomoći Velikogoričkim ugostiteljima. Naime, Odlukama Stožera civilne zaštite uslijed epidemije koronavirusom onemogućen je rad cijelog sektora ugostiteljstva pa tako i velikogoričkih obrtnika i poduzetnika koji u svojim ugostiteljskim djelatnostima zapošljavaju velik broj Velikogoričana.

Održana 2. sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Velika Gorica

Održana 2. sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Velika Gorica u četvrtak 4.6.2020., na kojoj su članovi Upravnog odbora  usvojili  prijedloge Izvješća o radu Udruženja obrtnika u 2019.godini, te Izvješće Nadzornog odbora o financijskom poslovanju – usvajanje prijedloga Financijskog izvješća-završnog godišnjeg obračuna Udruženja za 2019. godinu.

Održana 2.sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Velika Gorica

Udruženje obrtnika Velika Gorica održalo je 2. sjednicu Skupštine 11.prosinca 2019. godine . Sjednici su nazočili  i g. Josip Tržec, potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb, gđa. Đurđa Munđer Rožić ispred Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije Grada Velike Gorice, te g.Miroslav Antolčić, v.d.ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Stranice