Udruženje obrtnika Ivanić-Grad je u suradnji sa Turističkom zajednicom i Gradom Ivanić-Gradom organiziralo 15. Obrtnički sajam, koji se održao u subotu 8. lipnja 2019.godine. Na sajmu se predstavilo tridesetak izlagača iz Ivanić-Grada te susjednih općina i gradova Zagrebačke županije. Posjetitelji su mogli razgledati i kupiti proizvode obrtnika, udruga i OPG-ova, te uživati u raznovrsnom i bogatom programu kojeg su pripremili organizatori. 

Info pult Udruženja obrtnika Ivanić-Grad nudio je informacije vezane za obrtništvo te prikazao izložene radove i proizvode nekoliko obrtnika. Obrtnički sajam posjetili su i razgledali  Damir Židanić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore; Ivica Leščić, potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb i predsjednik UO Vrbovec te Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog i predsjednik UO Jastrebarsko.

Ovogodišnji Obrtnički sajam otvorio je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš. U obilazak štandova izlagača i posjet Muzeju na izložbu „Put u obrtničku prošlost Ivanić-Grada“, uvažene goste pozvala je predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić-Grad  Marina Hrastić u pratnji članova Upravnog odbora Udruženja. Uz prigodni program i zanimljiv sadržaj obilježen je još jedan Obrtnički sajam koji se kao i svake godine obilježava uz Dan Grada Ivanić-Grada.