17. Gastro Turopolja, najprepoznatljivija  gastronomska manifestacija u organizaciji Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice, prošli je vikend privikao velik broj posjetitelja u centar Velike Gorice.  
Više tisuća posjetitelja uživalo je u Gastro izložbi i Nedjeljnom turopoljskom ručku na otvorenom  u vrhunskim delicijama koje su pripremili majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata - Ugostiteljski obrt GROF, Restoran MON AMI, Bistro BABRIGA, Bistro KAKTUS,  MEMY obrt za proizvodnju, ugostiteljstvo i trgovinu, ETNO UDRUGA TUROPOLJSKA POSAVINA, Pekara MARTINAJ, Srednja strukovna škola Velika Gorica- strukovno područje ugostiteljstvo i turizam i  Lovačko društvo SRNA.
Uz specijalitete velikogoričkih ugostitelja, posjetitelji su uživali u morskim delicijama ugostitelja Udruženja obrtnika Korčula – Lastovo, dugogodišnjih prijatelja velikogoričkog udruženja s kojima ih veže Povelja prijateljstva.
I ove se godine mogla kušati domaća turopoljska kotlovina koju su pripremale brojne ekipe i vatrogasna društva s učenicima Srednje strukovne škole Velika Gorica. 
Nakon ručka posjetitelji su uživali u ponudi vrhunskih vina velikogoričkih podruma, kao i vinima  gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije. U ponudi su se našla vina Udruge vinogradara i vinara GROZD Velika Gorica, Vina Kos – Jurišić, vina iz Korčule, Društva vinogradnikov SREMIČ, te Vina KODELA i Vina KRANJC iz Slovenije. 
Uz bogatu enogastronomsku ponudu, na manifestaciji su sudjelovali velikogorički obrtnici predstavivši turopoljske suvenire i proizvode, kao i brojni OPG-ovi i Udruge. Održani su Gorički dani meda Pčelarske udruge „Turopolje“, a Dječji vrtić Ciciban i ove godine je nastavio projekt 'Mali poduzetnik' koji je osmišljen kako bi se najmlađi uključili u stvaranje pozitivne  poduzetničke klime i promocije obrtničkih zanimanja. 
Organizatori manifestacije zahvalili su na podršci Gradu Velikoj Gorici i sponzorima manifestacije, Zagrebačkoj županiji i Zagrebačkoj banci. 
Predsjednik Udruženja obrtnika Zagreb i potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb,  Antun Trojnar,  čestitao je velikogoričkim obrtnicima ugostiteljima na uspješnih sedamnaest godina predstavljanja obrtništva kroz Gastro Turopolja. 
Predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vladimir Birek, potpredsjednik Dražen Šimičić i predsjednik  Ceha ugostitelja velikogoričkog Udruženja Boris Mužek istaknuli su kako će i sljedeće godine još većim obogaćivanjem ponude gastronomskih specijaliteta nastaviti s promocijom velikogoričkog ugostiteljstva i obrtništva