13.listopada 2019. održan je 18. Gastro Turopolja- tradicionalna velikogorička gastro manifestacija koja predstavlja ugostiteljske objekte i njihovu ponudu, u organizaciji Udruženja obrtnika Velike Gorice – Ceh ugostitelja i Turističke zajednice Velike Gorice. Posjetitelji su i ove godine mogli kušati specijalitete poznatih velikogoričkih ugostitelja, slastice, turopoljske autohtone specijalitete  ponudile su specijalizirane udruge, ugostitelji Udruženja obrtnika Korčula-Lastovo i ove su godine oduševili morskim specijalitetima, a domaći vinari sa gostima iz Slovenije bogatom ponudom vrhunskih vina.

U sklopu ovogodišnjeg Gastra održan je i 1. Gospodarski sajam, Dani meda , natjecanje u pripremanju najbolje turopoljske kotlovine, kao i dvije humanitarne akcije za dječju bolnicu Srebrnjak.

Učenici Srednje strukovne škole-smjer kuhari su predstavili svoj Europrojekt Erasmus+ ”Jela naših baka” (My granny’s dishes), a smjer frizeri i pedikeri prezentirali su revijom 'raskoš kreacija' svoje radove. Na 1. Gospodarskom sajmu predstavljena je i bogata ponuda proizvoda i tradicijskih suvenira. 
 Više od šest tisuća posjetitelja i ove je godine imalo priliku kušati brojna jela velikogoričkih ugostitelja, razgledati proizvode izlagača na 1.Gospodarskom sajmu, te uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Pokrovitelji manifestacije i ove godine su Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija, te sponzor Zagrebačka banka.