Svečana sjednica Skupštine povodom 35. godina obnovljenog rada Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina održana je dana 03. srpnja 2021. godine u Restoranu Taverna 1860 u Donjoj Zelini.  Na Sjednici su prisustvovali predsjednik Obrtničke komore Zagreb, gosti iz Udruženja trgovaca Zagreb, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline, ravnateljica srednje škole Dragutin Stražimir, članovi tijela Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina i naši vrijedni obrtnici.

Bila je to prigoda da se nakon više od tri desetljeća rada podsjeti na naše vrijedne obrtnike koji dugi niz godina djeluju, stvaraju dobra, osiguravaju radna mjesta i kvalitetnu uslugu odnosno proizvod, te čuvaju obiteljsku tradiciju prenoseći svoju djelatnost na potomke.

Zbog dobre poslovne suradnje i prijateljskih odnosa, na proslavi 35 godina rada Zelinskog Udruženja obrtnika, Povelju prijateljstva potpisali su Udruženje trgovaca Zagreb na čelu sa predsjednicom gđa. Marijom  Subota i Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina na čelu sa predsjednicom gđa. Gordanom Munjaković.

U okviru svečane proslave dodijeljena su i priznanja za dugogodišnji rad i promicanje ugleda obrtništva obrtima koji djeluju 20, 25, 30 i 35 godina.

Predsjednica Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina istaknula je da je obrtništvo tradicija u puno obitelji zelinskog kraja, te da se zanati prenose iz generacije u generaciju. Umijeće zanata postalo je tradicija i vrijednost koja se poštovala, a obrt je postao temelj trgovišta Svetog Ivana Zeline.

Predsjednica se u svom govoru osvrnula i na uspješnu suradnju sa Obrtničkom komorom Zagreb, Gradom Sveti Ivan Zelina i srednjom školom Dragutin Stražimir.

„Zahvaljujem svima Vama koji ste svih ovih godina nesebičnim radom pomagali radu Udruženja.

Također zahvaljujem Obrtničkoj komori Zagreb, na uspješnoj suradnji i međusobnom uvažavanju.

Zahvaljujem i gradonačelniku, što nas je prepoznao kao vrijednog partnera  u projektima razvoja i promocije našega grada.

Također, moram se zahvaliti i Srednjoj školi Dragutina Stražimira na značajnom doprinosu razvoju obrtništva i uključivanju mladih kvalificiranih kadrova čiji programi potiču mlade u smjeru obrtništva.“

Važnost obrtništva u svojim govorima podržali su i predsjednik Obrtničke komore Zagreb gospodin Mirza Šabić i gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline gospodin Hrvoje Košćec koji se osvrnuo i na izgradnju radionica za održavanje praktične nastave te poljoprivrednog spremišta u srednjoj školi Dragutina Stražimira što je od izuzetne važnosti za  razvoj obrtništva.

Predsjednica Udruženja također je uručila priznanja Obrtničkoj komori Zagreb i Gradu Sveti Ivan Zelina za izuzetan doprinos razvoju i radu Zelinskog Udruženja obrtnika.

Decentno i svečano proslavili su zelinski obrtnici 35. godina rada Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina.