Pedesetu obljetnicu proslavilo je protekloga vikenda Udruženje obrtnika Jastrebarsko, koje okuplja oko 630 obrtnika s područja Jastrebarskog i susjednih općina: Klinča Sela, Pisarovine, Krašića i Žumberka.

„Od dječjih bolesti prije 50 godina, do stabilne osobe u najboljim godinama“, tako je pola stoljeća Udruženja za prigodne svečanosti sažeo njegov predsjednik Stipe Bučar. Posebno je zahvalio osnivačima Udruženja koji su početkom 70-tih godina prošloga stoljeća, rekao je, shvatili da se udruživanjem i zajedničkim radom može pridonijeti boljitku rada obrtnika i olakšati njihovo poslovanje.

Pedesetu obljetnicu rada Udruženja obrtnicima su čestitali: gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, izaslanik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić i u ime Zagrebačke županije Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika za gospodarstvo i fondove Europske unije.

U sklopu proslave 50. obljetnice Udruženja obrtnika, u podrumu negdašnje žitnice u perivoju dvorca Erdödy postavljena je izložba „Tradicionalno obrtništvo jaskanskog kraja“, koja je otvorena do 27. svibnja. 

U perivoju je održan i obrtnički sajam, te sajam cvijeća „Cvjetna Jaska“.

Izvor: Radio Jaska