Svečana dodjela majstorskih diploma Obrtničke komore Zagreb

Svečana dodjela majstorskih diploma održana je 5. srpnja 2022. godine u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika koji su položili majstorski ispit u organizaciji Obrtničke komore Zagreb na jesenskom roku 2021. godine i proljetnom roku 2022. godine. 

S područja Udruženja obrtnika Jastrebarsko majstorski ispit uspješno su položila 3 kandidata od kojih su dvojica preuzela svoje diplome na svečanosti.

Održan kvalifikacijski turnir u stolnom tenisu za 13. Obrtničke sportske igre

U dvorani Srednje škole Jastrebarsko sinoć je održan kvalifikacijski turnir u kategoriji STOLNI TENIS – za muškarce i žene (pojedinačno) pod rukovodstvom voditelja ekipe stolnotenisača Stjepana Slemenšeka.

Za ovogodišnje 13. OSI koje se održavaju od 07. do 10. listopada 2021. godine u Malom Lošinju kvalificirali su se jaskanski predstavnici:

1. BORIS CRNILO

2. STJEPAN SLEMENŠEK

Izletištu „Vinogradarska kuća Braje“ dodjeljena nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

Izletište „Vinogradarska kuća Braje“ iz Jastrebarskoga dobitnik je zlatne povelje „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, nacionalne godišnje nagrade koju s ciljem promocije ruralnoga prostora dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo.

Obitelj Braje povelju je primila u kategoriji „turistička seljačka gospodarstva“, jednoj od sedam kategorija u kojoj se ona dodjeljuje,

a ovogodišnja dodjela nagrada upriličena je u Zaprešiću, u Multimedijalnom centru Vršilnica.

Ankica Torbar ponovno izabrana za pročelnicu Sekcije umirovljenih obrtnika

Nakon popuštanja epidemioloških mjera, u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko Sekcija umirovljenih obrtnika Udruženja obrtnika Jastrebarsko održala je 31. lipnja Izbornu sjednicu Skupštine.

Za pročelnicu Sekcije umirovljenih obrtnika  ponovno je izabrana gđa. ANKICA TORBAR, a za njenog zamjenika gospodin JOSIP KOVAČEVIĆ.

Za članove Poslovnog odbora Sekcije izabrani su: TOMO BUBANOVIĆ , JOSIP GORNIK, JOSIP KOLUDER, DRAGUTIN JAGATIĆ i JOSIP ŽUŽAK.

Predstavljanje bankarskih usluga za poslovne subjekte Grada Jastrebarskog i susjednih općina

Predsjednik jaskanskog Udruženja obrtnika g. Stipe Bučar održao je sastanak sa predstavnicama Hrvatske pošte gđom. Zvjezdanom Ivanić i gđom. Tatjanom Mikec na temu pružanja usluga platnog prometa za pravne osobe.  Projekt pod nazivom „Banka u pošti“ namjenjen je za obrtnike, poduzetnike i sve poslovne korisnike s područja Grada Jastrebarskog kao i općina Klinča Sela, Pisarovina, Krašića i Žumberka, s ovim projektom omogućuje se bankarsko poslovanje poslovnim subjektima u najmanjim i najudaljenijim mjestima koje nemaju pristup financijskim institucijama u vlastitoj sredini.

Radni sastanak Udruženja obrtnika Jastrebarsko s prijateljskim Udruženjima

Nastavljajući dugogodišnju suradnju i prijateljstvo, a ususret povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i nakon dužeg vremena u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko održan je radni sastanak. Radni sastanak je održan između predstavnika Udruženja obrtnika Jastrebarsko sa predstavnicima prijateljskih Udruženja obrtnika Grada Karlovca i Rijeke.

Donacija UO Jastrebarsko i Ceha frizera i kozmetičara kolegama u Petrinji, Sisku i Glini

Na prijedlog predsjednice Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Jastrebarsko Sanje Ravenščak, prikupljena je donacija. Donacija je namijenjena za što brži  početak rada kolega obrtnika u potresom pogođenom području, Petrinji, Sisku i Glini. 

Stranice