Izletištu „Vinogradarska kuća Braje“ dodjeljena nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

Izletište „Vinogradarska kuća Braje“ iz Jastrebarskoga dobitnik je zlatne povelje „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, nacionalne godišnje nagrade koju s ciljem promocije ruralnoga prostora dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo.

Obitelj Braje povelju je primila u kategoriji „turistička seljačka gospodarstva“, jednoj od sedam kategorija u kojoj se ona dodjeljuje,

a ovogodišnja dodjela nagrada upriličena je u Zaprešiću, u Multimedijalnom centru Vršilnica.

Ankica Torbar ponovno izabrana za pročelnicu Sekcije umirovljenih obrtnika

Nakon popuštanja epidemioloških mjera, u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko Sekcija umirovljenih obrtnika Udruženja obrtnika Jastrebarsko održala je 31. lipnja Izbornu sjednicu Skupštine.

Za pročelnicu Sekcije umirovljenih obrtnika  ponovno je izabrana gđa. ANKICA TORBAR, a za njenog zamjenika gospodin JOSIP KOVAČEVIĆ.

Za članove Poslovnog odbora Sekcije izabrani su: TOMO BUBANOVIĆ , JOSIP GORNIK, JOSIP KOLUDER, DRAGUTIN JAGATIĆ i JOSIP ŽUŽAK.

Predstavljanje bankarskih usluga za poslovne subjekte Grada Jastrebarskog i susjednih općina

Predsjednik jaskanskog Udruženja obrtnika g. Stipe Bučar održao je sastanak sa predstavnicama Hrvatske pošte gđom. Zvjezdanom Ivanić i gđom. Tatjanom Mikec na temu pružanja usluga platnog prometa za pravne osobe.  Projekt pod nazivom „Banka u pošti“ namjenjen je za obrtnike, poduzetnike i sve poslovne korisnike s područja Grada Jastrebarskog kao i općina Klinča Sela, Pisarovina, Krašića i Žumberka, s ovim projektom omogućuje se bankarsko poslovanje poslovnim subjektima u najmanjim i najudaljenijim mjestima koje nemaju pristup financijskim institucijama u vlastitoj sredini.

Radni sastanak Udruženja obrtnika Jastrebarsko s prijateljskim Udruženjima

Nastavljajući dugogodišnju suradnju i prijateljstvo, a ususret povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i nakon dužeg vremena u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko održan je radni sastanak. Radni sastanak je održan između predstavnika Udruženja obrtnika Jastrebarsko sa predstavnicima prijateljskih Udruženja obrtnika Grada Karlovca i Rijeke.

Donacija UO Jastrebarsko i Ceha frizera i kozmetičara kolegama u Petrinji, Sisku i Glini

Na prijedlog predsjednice Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Jastrebarsko Sanje Ravenščak, prikupljena je donacija. Donacija je namijenjena za što brži  početak rada kolega obrtnika u potresom pogođenom području, Petrinji, Sisku i Glini. 

U Jastrebarskom održane besplatne radionice Kluba RADO

U prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko održane su dvije motivacijske radionice Kluba za zapošljavanje Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije RADO, na temu ostvarivanja prava za samozapošljavanje.

Kroz grupni i individualni rad, interaktivne radionice, savjetovanje, motiviranje, mentoriranje i podršku, prenosilo se znanje  vještine na polaznike koji će na taj način  jačati  svoje kompetencije te postaju konkurentni na tržištu rada.

Na održanoj sjednici UO Jastrebarsko odlučeno da se sve aktivnosti i događanja odgađaju za slijedeću godinu

Udruženje obrtnika Jastrebarsko održalo je 16. sjednicu Upravnog odbora uz prisutnost članova Nadzornog odbora,  07. listopada pod predsjedanjem predsjednika Stipe Bučara. Presjednik Udruženja Jastrebarsko se u svom izlaganju osvrnuo na provedene aktivnosti Udruženja između dviju sjednica odbora.

Zbog specifičnih okolnosti uzrokovanih pojavom koronavirusa, sve planirane aktivnosti i događanja za ovu godinu odgađaju se do daljnjega koje su u organizaciji Udruženja.

Predstavnici Udruženja odali počast preminulom članu Božidaru Šiktaru

Predstavnici Udruženja obrtnika Jastrebarsko, na čelu sa predsjednikom Stipom Bučarom odali su počast preminulom dugogodišnjem članu i uspješnom obrtniku Božidaru Šiktaru  polaganjem vijenca na grob i paljenjem svijeća u nazočnosti uže obitelji.

Kako je  istaknuti član Udruženja nakon kratke i teške bolesti preminuo za vrijeme trajanja proglašene epidemije koronavirusa te u vrijeme mjera zabrane prisustvovanja pogrebima i posljednjim ispraćajima, predstavnici Udruženja su se ovim činom oprostili od svog aktivnog člana i prijatelja.

Stranice