TEDx konferencija pod nazivom „Love is…“ u Svetom Ivanu Zelini se održala 12. travnja 2024. godine (petak) s početkom u 18h u dvorani Kraluš Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

            TED je neprofitna organizacija predana promoviranju ideja koje su vrijedne širenja. Sve je krenulo 1984. godine kao konferencija čiji je cilj zbližiti ljude iz svijeta tehnologije, zabave i dizajna (otuda i naziv TED: Technology, Entertainment, Design). Od 1990. godine konferencije se održavaju redovito u više formata. S vremenom se i spektar interesa TED-a proširio na gotove sve sfere života, promovirajući ideje vrijedne širenja.
           Od govornika koji sudjeluju na konferencijama se očekuje da prezentiraju svoje misli i ideje na što inovativniji i zanimljiviji način.

         TEDxSvetiIvanZelina je događaj koji je organiziran po načelima TED organizacije, pod TEDx licencom koja je dodijeljena organizatorima za potrebe eventa.

Tema ovogodišnjeg TEDxSvetiIvanZelina bila je „Love is…“

Na konferenciji su bili  govornici iz različitih interesnih sfera, to su: Zlatan Zuhrić-Zuhra (glumac), Petra Petrušić (mama malene Lave), Ivana Škrlec (poduzetnica), Mario Dukarić (PR stručnjak), Dario Novak (kondicijski trener Jelene Ribakini i Stanislasa Wawrinke), Aco Momčilović (stručnjak za umjetnu inteligenciju), Bruno Pavić  (ekonomski stručnjak) i Bojan Besak (tattoo artist & piercer).

Govornici su govorili o „ljubavi kao alatu za obranu od negativnih misli u današnjem suvremenom svijetu“.

           Organizatori eventa bili su Igor Pecak i Filip Ćurko – član Upravnog odbora Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina.

Eventu je nazočio gradonačelnik grada Sveti Ivan Zelina gosp. Hrvoje Košćec i predsjednik Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina gosp. Damir Čolig.

Event su podržali: TZ Grada Sveti Ivan Zelina, Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina, Arp -buildnig protection,  Proslap, Deko Art , Profi savjetovanje , Udruženje obrtnika Sveti Ivan Zelina i Faletom.

Cijeli event je sniman i stavljen na TED  YouTube kanal s više od 24 milijuna pratitelja.