Dana 01. rujna 2022. godine u prostorijama Obrtničke komore Zagreb održana je jutarnje predavanje: Uvođenje eura, na kojem su prisustvovale predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Ivanić-Grad Vesna Delinić, predsjednica Udruženja Marina Hrastić Prišlin i tajnica Željka Bitenc. Isti dan u večernjim satima u prostorijama Udruženja obrtnika Ivanić-Grad održan je sastanak Ceha frizera i kozmetičara, te su usvojena znanja s predavanja o euru, prenesena okupljenim obrtnicama.

Jedna od važnih točaka sastanka bilo je isticanje problema za potražnjom radnica u kozmetičkoj struci koje su potakle obrtnice, vlasnice kozmetičkih salona i vlasnice kozmetičkih j.d.o.o.-a iz Ivanić-Grada, koje su se zbog zajedničkog interesa pridružile sastanku. Donesen je Zaključak o potrebi školovanja kadra neophodnog za razvoj i proširenje kozmetičkih usluga postojećih poslovnih subjekata, koji je pripremljen za pokretanje inicijative u Srednjoj školi Ivan Švear u Ivanić-Gradu.

Slične brige muče frizere, jer na tržištu rada nema stručnog kadra, iako škola djeluje godinama na području Ivanić-Grada. Dogovoreno je da se na sastanku u Srednjoj školi predstave pravila minimalnih ishoda znanja naučnika na kraju školovanja. Usvojena je anketa za učenike frizerske škole i njihove roditelje, koja će se provesti na prvom zajedničkom roditeljskom sastanku.

Glavni je zaključak, da je zajednički nastup frizera i želja za promjenom sustava škole, te odnosa učenika prema odgovornosti, za svaku pohvalu i društveno prihvatljivo, te posvećeno boljoj budućnosti za dobrobit mladih ljudi kojima treba ukazati da se lijepo ponašanje donosi iz domova, nadograđuje u školi, a u poslovnim i životnim izazovima donosi rezultate.

Vratiti i ojačati dignitet obrtništva u ime svakog poduzetnika koji vrijedno radi, stvara proizvode i usluge, zapošljava, poštuje i cijeni rad u cilju stvaranja zdrave, snažne i bogatije lokalne zajednice i šireg društva. Zadovoljstvo odazivom kolegica na sastanak Ceha, pravi je poticaj za nastavak odlične suradnje sa Srednjom školom Ivan Švear.