Udruženje obrtnika Ivanić Grad provelo je edukaciju EBCL za svoje članove u suradnji sa Obrtničkim učilištem, a nakon tih aktivnosti nazočili smo  dodjeli priznanja našim obrtnicama na svečanoj sjednici 22.Dana OKZ gdje su gospođe Milka Barilić i Elizabeta Oštrić dobile Zlatnu i Srebrnu diplomu za dugogodišnji značajan doprinos u obrtništvu. Uz čestitke svim dobitnicima nagrada, zadovoljstvo nam je još veće obzirom da je i gradonačelniku Grada Ivanić-Grada gospodinu Javoru Bojanu Lešu uručena nagrada Zlatni krug za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva.
Početkom travnja održana je sjednica Skupštine Udruženja na kojoj je usvojen Godišnji obračun i Izvješće o radu, a Izvještaj Nadzornog odbora potvrdio je pozitivno ozračje u Udruženju zahvaljujući urednom poslovanju i kvalitetnoj suradnji sa OKZ i lokalnim institucijama prvenstveno Gradu Ivanić-Gradu.

U Ivanić-Gradu  7.4.2017 održan je Poslovni uzlet na kojem je uz ostale uvažene sudionike bio nazočan i ministar turizma Gari Cappelli koji je naglasio prednost Ivanić-Grada kroz zdravstveni turizam sa dragocjenim Naftalanom uz  zajednički angažman poduzetnika i građana grada. U panel diskusiji sudjelovali su obrtnici : Janko Kezele koji je naglasio  korisnost raznih  potpora u razvoju imanja" Kezele" usmjerenog na kontinentalni turizam i Tomislav Voštinić koji vodi vinariju "Voštinić-Klasnić" a najavio je razvoj nove turističke priče kroz dobru kapljicu.
Na Festivalu poduzetništva 8.4.2017. istaknula se obrtnica Nevenka Radočaj prezentacijom svojih proizvoda na tkanini od lana otkanih na tkalačkom stanu. A za veseli vikend u Ivanić-Gradu zaslužan je 4. Festival igračaka  organizatora udruge Tetragon i TZ uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada gdje je obrt „Eko igračke“ uz ostale izlagače ponudio šarenu paletu igračaka od prirodnih materijala.