Nova školska godina započela je 4.rujna 2017. te su se u školske klupe vratili i srednjoškolci Srednje strukovne škole Velika Gorica. Učenici drugih razreda od ove godine kreću i na praktičnu nastavu izvan škole, gdje će tokom slijedećih godina stjecati praktična znanja i usavršavati svoje izabrano zanimanje pod vodstvom svojih mentora – majstora obrtnika.
Uz obraćanje redovnih nastavnika na početku nove školske godine, učenicima se obratio i predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vlado Mikulčić te ih pozvao da ozbiljno i savjesno shvate praktičnu nastavu koju će pohađati u radionicama velikogoričkih obrtnika. Obzirom da tri godine prođu brzo, bitno je u tom vremenu svladati što je više moguće zanatskog, stručnog znanja i iskustva kako bi nakon završenog školovanja mogli pronaći posao u struci. 
Unatoč trendu odlaska u zemlje EU radi pronalaženja posla, a posljedično i zbog tog trenda, kod domaćih poslodavaca se javlja sve veća potreba za kvalitetnom radnom snagom; te će poslodavci rado primati i zapošljavati mlade ljude nakon završenog obrtničkog srednjoškolskog obrazovanja.
Gospodin Vlado Mikulčić naglasio je učenicima da  stoga ozbiljno pristupe usvajanju svih potrebnih znanja i kompetencija zanata koje su im dostupne za vrijeme obrazovanja.