Ceh frizera i kozmetičara održao je 30. studenog treću sjednicu na kojoj se raspravljalo o aktualnim i budućim događanjima te problematici struke.

Predsjednica Ceha Ana Falica podnijela je Izvještaj o radu Ceha između dvije sjednice, kao i izvješće sa sjednice Ceha frizera i kozmetičara Obrtničke komore Zagreb, čiji je aktivni član, a donesen je i Program rada za 2024. godinu.

Aktivnosti Ceha frizera i kozmetičara biti će usmjerene kao i do sada na unapređenju djelatnosti praćenjem aktualne problematike u pojedinoj struci – frizeri, kozmetičari, pedikeri, njega i održavanje tijela.

Početkom iduće godine, u drugoj polovici siječnja, u prostorijama Udruženja obrtnika organizirati će se tečaj higijenskog minimuma - predavanja za polaganje ispita za sve frizere, kozmetičare, pedikere te salone za njegu i održavanje tijela, kao i njihove zaposlenike. Navedena znanja o sprečavanju zaraznih bolesti osobe moraju steći prije stupanja na radno mjesto, odnosno potrebno ih je obnavljati svakih pet godina. Predavanjima i polaganju ispita dužni su pristupiti vlasnici i njihovi zaposlenici.

U djelatnosti pružanja usluga njege i uljepšavanja lica i tijela uključeni su:

  • Frizerski saloni
  • Saloni za pedikuru
  • Kozmetički saloni
  • Saloni za masažu tijela

U djelatnosti unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice uključeno je:

  • Tetoviranje
  • Piercing
  • Iscrtavanje obrva
  • Trajna i polutrajna šminka

Ovim putem predsjednica Ceha Ana Falica poziva sve članove koji do sada nisu položili tečaj da se prijave u ured Udruženja obrtnika Jastrebarsko na mob. 098 611 374 ili putem e-maila uo.jastrebarsko@hok.hr

Od planiranih aktivnosti frizeri i kozmetičari dobili su informaciju o održavanju Zagrebačkog obrtničkog sajam na Zagrebačkom Velesajmu, 24. i 25. siječnja, s ciljem okupljanja obrtnika i učenika srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koji učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola prezentiraju obrtnička zanimanja i time ih motiviraju za upis u srednje obrtničke i strukovne škole, te održavanje višednevnog stručnog događanja pod nazivom „Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a“, koji će se održati od 8. do 10. ožujka 2024. godine, kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024.

Udruženje obrtnika Jastrebarsko već duži niz godina sufinanciranjem troškova podržava svoje članove odlaskom na profesionalna usavršavanja, edukativne seminare i sajmove kako u zemlji, tako i inozemstvu, te će se sukladno Programu rada sufinanciranje i podrška nastaviti i u idućoj godini.

Sjednici je, uz frizere i kozmetičare, nazočio predsjednik Udruženja Saša Krljan, iskazao iznimno zadovoljstvo odazivom i zainteresiranosti članica za sudjelovanjem u radu ceha, te ukratko upoznao i informirao o novostima i aktivnostima koje Udruženje obrtnika planira u narednom razdoblju i ujedno pozvao sve članove na zajedničku suradnju.