Hrvatska obrtnička komora svake godine dodjeljuje priznanja uspješnim, uglednim i časnim obrtnicima za izuzetna poslovna dostignuća u obrtu i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva i malog poduzetništva , kao i drugim fizičkim i pravnim osobama u zemlji i inozemstvu , koje su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju obrtništva Hrvatske.

U 2020. godini ispred Udruženja obrtnika Velika Gorica nagrade su primili u kategoriji Zahvalnice i Priznanja:

- Marina Kršek, vlasnica  obrta NEXT GRUPA knjigovodstvo i trgovina

- Stjepan Vlahovac, vlasnik obrta VLAHOVAC, obrt za prijevoz i usluge

Priznanje „Povelja komore“ dodjeljuje se pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koje su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju i ugledu obrta i obrtničkih institucija.

U 2020. 'Povelju komore' za iznimnu dugogodišnju potporu  i promociju obrtništva i obrtnika, izuzetnu suradnju sa  Udruženjem obrtnika Velika Gorica, te podršku, poticanje i promicanje obrtničkih manifestacija primila je mr.sc. Ružica Rašperić.

Obzirom da se u 2020. zbog pandemije COVID 19 priznanja nisu mogla uručiti dobitnicima, ispred velikogoričkog Udruženja obrtnika predsjednik Vladimir Birek uručio je priznanja, nakon održane sjednice Upravnog odbora Udruženja, dobitnicima iz Velike Gorice; Ružici Rašperić, Marini Kršek i Stjepanu Vlahovcu.