Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Zagreb svake godine dodjeljuju priznanja uspješnim, uglednim i časnim obrtnicima  za  promicanje ugleda obrtništva, dugogodišnji rad kao i za ostvarena postignuća u obrtu.

S obzirom na to da se 2020. i 2021.  godine zbog  pandemije uzrokovane virusom COVID-19 nisu mogla uručiti priznanja  Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Zagreb, ista su uručena nakon sjednice Upravnog odbora Udruženja obrtnika Zaprešić, 02. rujna 2021. godine. 

Priznanja nagrađenim obrtnicima uručili su predsjednica Udruženja obrtnika gđa. Jasenka Jančić i  predsjednik Obrtničke komore Zagreb i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, dr.sc. Mirza Šabić.

Tom prilikom predsjednik Šabić istaknuo je da su sva priznanja obrtnicima dodijeljena temeljem detaljno obrazloženih prijedloga Udruženja obrtnika Zaprešić

U 2020. godini priznanja Hrvatske obrtničke komore uručena su sljedećim obrtnicima:

-    STJEPANU MIKULJAN, vlasniku obrta „Fasader Mikuljan“ -  PLAKETA ZLATNE RUKE S PISANIM PRIZNANJEM,

-    DAVORU PISMAROVIĆ, vlasniku obrta „Pismarović“ -   POVELJA KOMORE,

-    STJEPANU KUNIĆ,   POVELJA KOMORE  – POSTHUMNO, nagrada je uručena sinu SINIŠI KUNIĆ, vlasnik obrta „ESK“ koji vodi nakon smrti oca;  

Kao i priznanja Obrtničke komore Zagreb:

-    ZLATKU JANČIĆ, vlasniku obrta za ugostiteljstvo „Ladanjski raj“ – ZLATNA DIPLOMA OBRTNIČKE KOMORE ZAGREB

-    JOZI VIDAK, vlasnik obrta „Skele Vidak“ – SREBRNA DIPLOMA OBRTNIČKE KOMORE ZAGREB“

-    ŽELJKICA MIRT, vlasnica obrta za frizerske usluge „KAIROS“ – ŽENA OBRTNICA.

Kako je jedan od nagrađenih obrtnika vlasnik obrta za ugostiteljstvo „Ladanjski raj“, svečanost uručenja je kao i sjednica Upravnog održana u „Ladanjskom raju“ u lijepom prirodnom okruženju s pogledom na susjednu nam Sloveniju.