Udruženje obrtnika Samobor, u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Samobora organiziralo je u 15. travnja prezentaciju programa mogućnosti upisa učenika osnovnih škola na području Grada Samobora i Svete Nedelje u srednje škole Grada Samobora pod nazivom „Dojdi osmaš u Samobor 2016.“

Cilj ovog projekta je pružanje informacija učenicima 8.razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima o mogućnostima upisa i izboru zanimanja. Ove godine je sudjelovalo preko 400 učenika 8. razreda osnovnih škola te 10-tak srednjih škola koje su na jednom mjestu predstavile svoje obrazovne programe. Ova manifestacija se održala u prostorijama srednjih škola u Samoboru, a u prezentaciji su sudjelovale sve samoborske srednje škole,2 srednje škole s područja Grada Zagreb i druge javne institucije.

Dodatna vrijednost ovog projekta je i sudjelovanje brojnih obrtnika i poduzetnika sa područja Samobora i Svete Nedelje koji su istog dana ugostili osmaše u svoje obrtničke radionice te im pokazali iz prve ruke kako je to biti poduzetnik i koje sve obrazovne kompetencije traže od svojih zaposlenika.

Poduzetnici koji su primili sve osmaše u svoje radionice i zdušno sudjelovali u ovoj manifestaciji su:

RIMAC AUTOMOBILI d.o.o., BRODAR INŽENJERING d.o.o., STOLARIJA BRANKO RUDOLF obrt, STUDIO AS obrt, OSLAKOVIĆ obrt, KROMETAL d.o.o., SOMEK obrt, PURIĆ d.o.o., KANCELJAK obrt.

Ovo je jedinstven projekt promocije obrazovnih programa srednjih škola i obrtničkih zanimanja sa naglaskom na upoznavanje praktičnih znanja koja se očekuju od učenika u njihovom daljnjem obrazovanju te je na tragu je buduće kurikularne reforme strukovnog obrazovanja RH.

Ovom prilikom Udruženje obrtnika Samobor se zahvaljuje svim osnovnim i srednjih školama, obrtnicima i poduzetnicima, Gradu Samoboru i našim partnerima u EU projektu MLADI OBRTNICI – NOVI PODUZETNICI u okviru kojeg je provedena ova aktivnost.

 

EU projekt MLADI OBRTNICI-NOVI PODUZETNICI se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 95%.