U prostorijama Udruženja obrtnika Dugo Selo održane su radionice Kluba za zapošljavanje Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije – RADO. Za polaznike, radionice su bile besplatne, a sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, projektom „Osnaživanje i aktiviranje ranjivih skupina za tržište rada“.

U sklopu drugog ciklusa motivacijskih radionica, polaznici su imali priliku čuti o vještinama koje su potrebne pri pronalasku željenog posla. Bitne teme koje su pokrivene ovim radionicama su pisanje životopisa, kvalitetna pripremiti za razgovor za posao, stjecanje vještina u komunikaciji i analitičnosti, motivacija i umrežavanje, promoviranje te istraživanje tržišta, a sve u svrhu zapošljavanja i samozapošljavanja, isto tako, polaznici su imali priliku naučiti kako ispuniti zahtjev i napisati plan za bespovratna sredstva za samozapošljavanje.

Također, u drugom ciklusu radionica u Udruženju obrtnika Dugo Selo održana je, i radionica osposobljavanja za suradnika u pisanju i provođenju EU projekata. Nakon uspješno položenih ispita, dana 20. listopada 2020. u Udruženju obrtnika Dugo Selo održana je podjela Potvrda o aktivnom sudjelovanju na radionicama Kluba za zapošljavanje Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije RADO.