Državni tajnik s dugoselskim obrtnicima u Udruženju obrtnika Dugo Selo

UUdruženju obrtnika Dugo Selo danas je održan susret poduzetnika, obrtnika, predstavnika udruga, obrazovnih, javnih i socijalnih institucija te građana na kojem su govorili državni tajnik Ivan Vidiš iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Vjekoslav Špoljarić savjetnik ministra istog ministarstva, Dražan Dodig iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gospođa Marina Matijašec iz Područne službe Zagreb HZZ-a te predstavnice dugoselske ispostave HZZ-a.Uz predstavljanje aktivne politike zapošljavanja u drugom dijelu susreta za sudionike je organizi

Na Sv. Luciju obrtnici su s posjetiteljima sadili pšenicu

Ni kišno vrijeme obrtnike iz Dugog Sela nije spriječilo da se okupe, predstave i zabave na Obrtničkom Adventu u Zagrebu. 

Sa predivnim unikatnim radovima predstavili su se obrtnici: Bono Tent sa prefinom hranom, savršenom dekoracijom i vrhunskom uslugom, Vinogradarsko-vinska udruga "Terra Sancti Martini" sa  izvrsnim vinom, caffe Bar Clock.

Zajedno su sa posjetiteljima imali radionicu sadnje božićne pšenice s obzirom da je bila Sv. Lucija koju su posjetitelji mogli uzeti sa sobom. 

Uz sve vremenske nedaće popodne je ispalo odlično! 

Dugoselci za dugoselce

Na platou pored POU-a Dugo Selo održana je velika manifestacija „Dugoselci za Dugoselci“ humanitarnog predznaka. Druga je to godina kako se građani okupljaju s ciljem pomaganja sugrađanima u potrebi. Organiziran je bogat program koji je trajao do večernjih sati, uključilo se preko 120 sponzora svih profila – od OPG-ova, ustanova, tvrtki, udruga, kreativaca, obrtnika, umjetnika….

130. godina rada i djelovanja DVD-a Dugo Selo

Svečanim programom Dobrovoljno vatrogasno društvo Dugo Selo obilježilo je veliku obljetnicu – 130 godina rada i djelovanja. Osnovano daleke 1893. godine pa sve do danas, kada broji 111 članova, ovo najstarije vatrogasno društvo uvijek je spremno za intervencije i nesebičnu pomoć u zaštiti ljudi i imovine. Vatra, voda, oluja – oni su uvijek tu, pouzdan oslonac na terenu, čulo se na svečanoj sjednici u Dvorani KUD-a „Preporod“ u nazočnosti brojnih gostiju.

Stara jela s Dugog Sela

Dugoselska gastro manifestacija “Stara jela z Dugog Sela” promiče tradicionalna jela posavsko-prigorskog područja i čuva kulturu kraja.  Predsjednik Udruženja obrtnika Dugo Selo Marko Cesar, potpredsjednik Željko Lepotinec, član Skupštine i Upravnog odbora Dražen Valek, predsjednik Nadzornog odbora Zdravko Srdinić, pročelnica Ceha ugostitelja Snježana Pervan te tajnica Udruženja Martina Mandekić sudjelovali su u natjecanju u spravljanju kotlovine te uvjerljivo osvojili prvo mjesto u kategoriji „profes

Drugi krug radionica RADO održane u Udruženju obrtnika Dugo Selo

U prostorijama Udruženja obrtnika Dugo Selo održane su radionice Kluba za zapošljavanje Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije – RADO. Za polaznike, radionice su bile besplatne, a sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, projektom „Osnaživanje i aktiviranje ranjivih skupina za tržište rada“.

Skupština Udruženja obrtnika Dugo Selo: Povećan broj obrtnika

Primarni ciljevi Udruženja obrtnika Dugo Selo za 2020. godinu su promicanje obrtništva te poticanje usavršavanja obrtnika kao i samozapošljavanja u obrtničkim zanimanjima, čulo se na sjednici Skupštine Udruženja održanoj 13. prosinca. Broj obrtnika je porastao, u 2016. godini bilo ih je 342, a sada je evidentirano njih 410.

Motivacijska radionica Kluba za zapošljavanje RADO održana i u Dugom Selu

Klub za zapošljavanje – RADO održao je u prostoru Udruženja obrtnika Dugo Selo, 13. ožujka 2019. prvu motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Grada Dugog Sela te općina Brckovljani i Rugvica.
Motivacijsku radionicu su vodili Ljiljana Buhač i Krunoslav Knežević.
Polaznici motivacijske radionice bili su raznih zanimanja. 
Svi polaznici bili su motivirani za rad te su aktivno sudjelovali u diskusijama o temama koje im povećavaju kompetenciju na tržištu rada. 

Stranice