Osim ljepote mladosti koja pohađa Srednju školu Ivan Švear, pažnju često znaju privući latinski natpisi na ulazu u učionice.

Jedan od njih:

Nosce Te Ipsum - Upoznaj sebe samog,

odličan je uvod u atmosferu s natjecanja.

 

U kategoriju frizerske struke na natjecanje se prijavilo pet djevojaka prvog i drugog razreda. Vjerujemo da im nije bila laka odluka prezentirati svoj rad pred komisijom koja dolazi iz struke koju su izabrale za svoj budući životni poziv - ne bi u tome uspjele da nisu upoznale sebe i svoje želje i snove. Upravo njihova mladost govori nam s koliko srca i hrabrosti ulaze u svijet estetike. Koliko u njima ima smisla za frizerske i kozmetičke vještine, osjećaja za karakter, crte lica i prepoznavanje osobnosti budućih klijentica.

 

Na natjecanju su imale zadatak na lutkama odraditi svečane frizure i make up, te su ocjenjivane po parametrima:

tehnika izrade, preciznost i urednost, kreativnost i umjetnički dojam, kompleksnost, prezentacija, usklađenost make up-a s frizurom.

 

Ocjenjivala ih je obrtnička komisija u sastavu:

Ana Marija Ivanković - Art Nails

Eldina Kovač Šeremet - Essenza

Mateja Turčić - Vital by Mateja.

Sanela Antolković - L`Art

Vedran Oniško - Lounge

 

Prva tri mjesta osvojile su:

 

1. Helena Peštić - nagrada 250 eura

2. Marija Šalić - nagrada 150 eura

3. Mihaela Pavlić - nagrada 100 eura

 

Mentorice učenicima su bile nastavnice: Kristijana Pižir Gavrić i Senka Derifaj, koja se iskazala u organizaciji kao nova obrtnica i predstavnica Udruženja.

 

Kao i kod učenika tehničkih struka za nagrade se pobrinuo,  Grad Ivanić-Grad, u potpunosti podržavajući akciju:

Upoznaj struku, živi od svojih ruku.

Udruženje obrtnika Ivanić-Grad se  izuzetno ponosi na 43 učenika, sudionika natjecanja, kao i na odaziv obrtnika u komisije koje su strpljivo i marljivo ocjenjivale izložene radove.

Stanovnicima Ivanić-Grada bila je zanimljiva rijeka ljudi koja se od Srednje škole prelila pred prostorije Udruženja gdje smo darivali nagrađene učenike i sve sudionike počastili delicijama.

Za to su se pobrinuli:

Ivin Pjat, PETEK TOURS, Ivana Bišćan, D`Cake, IGRA - Razvojna agencija Ivanić-Grada, predsjednik Matija Hermeščec i članovi Upravnog odbora UO Ivanić-Grad.

Zahvalni smo svima koji su prepoznali koliko u našoj sredini vrijede mlade samozatajne zvijezde, radoznalci, spretni kreativci.

 

Fotografije: Portal Volim Ivanić; Srednja škola Ivan Ševar Ivanić Grad