U organizaciji Udruženja obrtnika Sv. Ivan Zelina, članice ceha frizera posjetile su Hairstyle News festival koji se održavao u Opatiji 25. i 26. ožujka 2023.godine. Hairstyle News Festival je najveće regionalno događanje posvećeno isključivo razvoju frizerske struke, a za 20 godina postojanja pripremili su istinski frizerski spektakl.  Svjetske i domaće frizerske zvijezde  predstavile su svoja umijeća frizerima kako bi svi zajedno mogli učinkovito sudjelovati na tržištu profesionalnih frizerskih usluga i proizvoda. Najglamuroznije frizersko vikend-druženje je kruna proslave 20 godina postojanja Hairstyle Newsa i 18. po redu Festivala koji se zbog epidemije dvije godine nije mogao održati.

Vikend u Opatiji za naše frizere je bio rezerviran za inspirativno i motivirajuće frizersko druženje uz puno edukacija, ljubavi prema struci i najnovijih trendova u kosi. Ovogodišnji Hairstyle News Festival  se sastojao od ciljanih edukativnih seminara, poslovnih predavanja, panela i okruglih stolova te izložbenih prostora u sajamskom dijelu događanja koji je bio otvoren i za posjetitelje. 

Udruženje obrtnika je sa osobitim zadovoljstvom prihvatilo sudjelovati u organizaciji i sufinanciranju  puta i smještaja naših članica ceha frizera na navedenom festivalu, jer  je iz samog njihovog zahtjeva za posjet festivalu vidljivo da žele ulagati u sebe, svoje znanje i svoju frizersku struku, te ćemo se i ubuduće truditi podržavati želje naših članova cehova, kako frizerske struke tako i drugih zanimanja.