Godišnja sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Velika Gorica održana je 13.12. 2018. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Financijski plan za 2019.godinu, te Program rada Udruženja obrtnika Velika Gorica za 2019. godinu kojim se planira nastavak dosadašnjih aktivnosti i zadaće Udruženja - zastupanje i promicanje interesa članova, organiziranje manifestacija u svrhu promocije obrtnika i obrtništva, organiziranje nastupa na sajmovima u zemlji i inozemstvu i sudjelovanje obrtnika na izložbama, revijama, i natjecanjima, te informiranje članstva o svim novostima i aktualnostima vezanim uz obrtništvo i pojedine struke.
Predsjednik Udruženja Vladimir Birek zahvalio je svim članovima na sudjelovanju u aktivnostima Udruženja i komorskog sustava, te na aktivnom zalaganju na promociji velikogoričkog obrtništva. Također, predsjednik Birek uručio je Priznanje za aktivno sudjelovanje na sajmovima i promociju velikogoričkog obrtništva Ivici Đuretiću, vlasniku obrta Mesingana galanterija Đuretić.
Skupštini su nazočili Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije Grada Velike Gorice, Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba i Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb – koji su nazočnima poželjeli sretnu i uspješnu 2019.g., a Mirza Šabić istaknuo je kako se, u odnosu na protekle godine, ove godine bilježi pozitivan porast broja obrta u cijeloj Županiji, te je pozvao obrtnike da se u još većoj mjeri uključe u promociju obrtničkih zanimanja na 4.Zagrebačkom obrtničkom sajmu, kako bi mlade motivirali za upis u strukovne obrtničke škole.