Hrvatska poštanska banka i Udruženje obrtnika grada Zagreba u utorak, 3. svibnja 2016., potpisali su Ugovor o suradnji temeljem kojeg HPB obrtnicima nudi kredite uz fiksnu kamatnu stopu od 4 posto. Riječ je o kreditnoj liniji namijenjenoj financiranju obrtnih sredstava uz odobravanje kredita u roku od najduže 3 dana, maksimalni iznos 40 tisuća kuna i otplatu do godinu dana.

Ugovor su potpisali Boris Bekavac, izvršni direktor Sektora poslovanja s gospodarstvom i Antonija Zorić, direktorica Regionalnog centra Zagreb u ime HPB-a, i Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

'Ponudom povoljnijih i brzo dostupnih kredita uz kvalitetan financijski servis Hrvatska poštanska banka želi postati banka partner svim obrtnicima i poduzetnicima u gradu Zagrebu i u Hrvatskoj. Naša poslovna suradnja s Udruženjem obrtnika grada Zagreba dio je aktivnosti HPB-a kojima doprinosimo razvoju gospodarstva i potičemo zapošljavanje u Hrvatskoj', kazao je Boris Bekavac.

Zadovoljstvo ugovorenom suradnjom potvrdio je i predsjednik Udruženja Antun Trojnar: 'Obrtništvo kao važan segment gospodarstva ima jednu specifičnu karakteristiku - ono je u 100% hrvatskom vlasništvu. Drago nam je da će suradnja s HPB-om, jedinom većom bankom u hrvatskom i većinskom državnom vlasništvu, omogućiti našim članovima kvalitetnu i brzu financijsku uslugu.'

Udruženje okuplja oko 7 tisuća obrtnika proizvodnih i uslužnih djelatnosti i najveće je udruženje obrtnika u Hrvatskoj, a HPB je jedina banka s kojom je potpisan ugovor o kreditiranju njegovih članova. Zahtjevi za kredite mogu se podnijeti u svim poslovnicama HPB-a.