Nadolazeće blagdane tradicionalno povezujemo s vremenom darivanja i pomaganja onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako su se zagrebački obrtnici proizvođači suvenira s ponosom pridružili humanitarnoj akciji za udrugu Hrabro srce u sklopu koje će darivati djecu u Klaićevoj bolnici.

Zajedničkim snagama 10 proizvođača suvenira koji sudjeluju na sajmu Advent zagrebačkih obrtnika na Trgu bana J.Jelačića prikupili su sredstva s ciljem pripreme slatkih paketića u kojima su se našli i njihovi proizvodi, a s kojima će razveseliti hrabra mala srca.

Istovremeno je u organizaciji Udruženja i Sekcije proizvođača suvenira dana 21. prosinca 2015. godine, na glavnom zagrebačkom trgu ( kod kućica suvenira ) organizirano je druženje uz glazbu, kuhano vino i kotlovinu. Obrtnici i gosti pozvani su na druženje kako bi dali podršku kolegama proizvođačima suvenira. Građani Zagreba , njihovi gosti i turisti trebali su nešto kupiti u jednoj od 10 kućica prilikom čega su dobili bon koji su mogli iskoristiti za kuhano vino i kotlovinu. Bilo je to još jedno humanitarno i prijateljsko druženje zagrebačkih obrtnika članova UOGZ u ovo blagdansko vrijeme.