U petak, 1. srpnja 2016.godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin  svečanom Akademijom obilježen je Dan Hrvatske obrtničke komore pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.Na svečanoj Akademiji dodijeljena su najviša priznanja HOK-a obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.

Član Udruženja obrtnika grada Zagreba, gospodin Ivan Prgomet ovogodišnji je dobitnik plakete „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem.

Gospodin Ivan Prgomet rođen je 17. veljače 1941. godine u Zagrebu.Vlasnik je frizerskog salona „Ivica“,kojeg vodi od  1970. godine. Frizerski salon Ivica jedan je od najstarijih obrta u gradu Zagrebu, a gosp. Prgomet svojim radom i znanjem stekao je ugled u struci. U svom dugogodišnjem radu odškolovao je brojne naučnike od kojih neki danas uspješno vode svoje obrte.

Gospodin Prgomet dugogodišnji je zamjenik pročelnika Sekcije frizera u kojoj  kontinuirano radi na promociji struke, a već niz godina djeluje i u tijelima Udruženja obrtnika grada Zagreba. Član je Skupštine Udruženja obrtnika garda Zagreba u više mandata te član Odbora za socijalna pitanja pri Udruženju obrtnika  grada Zagreba.

Za svoj rad i promociju frizerske struke dobio je mnoga priznanja od Udruženja obrtnika grada Zagreba  i Obrtničke komore Zagreb