Pripremom vrhunskog fish paprikaša na glavnom jaskanskom gradskom trgu ribičke ekipe na najbolji su mogući način otvorili ovogodišnju jaskansku vinsku priču kroz manifestaciju Dani vina & riba fina - natjecanje u kuhanju fish paprikaša.
Natjecale su se ekipe Bobiji, Fina, Smuđ Donja Kupčina, Centar za kulturu Jastrebarsko, Fran Krsto Frankopan, Udruženje obrtnika Jastrebarsko te Jalšovci mlađi i stariji. Sve ekipe paprikaš su kuhale u klasičnim ribičkim kotlovima, a uz kuhanje ujedno su imale priliku predstaviti svoju ekipu, svoj rad i svoje društvo javnosti.
Ovogodišnju pobjedu odnijela je ekipa "Jalšovci mlađi",dok je ekipa "Jalšovci stariji" bila drugoplasirana. Obje ekipe pripremale su fiš po receptu legendarnog Guste Jalševca, ribara Sljemenskih ribnjaka u Novakima. Treće mjesto pripalo je ekipi Centra za kulturu Jastrebarsko.
Nakon ocjenjivanja, svim posjetiteljima besplatno su podijeljene sve porcije ovog ribičkog specijaliteta, a manifestacija "Dani vina & riba fina" koju su organizirali Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica u suradnji sa ŠRD Jastrebarsko ove je godine privukla brojne posjetitelje.
U ekipi Udruženja obrtnika Jastrebarsko sudjelovali su predsjednik Stipe Bučar, Ljiljana i Stjepan Slemenšek, Goran Rački, Božidar Šiktar, Božidar Matasić, Mladen Celić, Mijo Šinković i tajnica Monika Čunko.
antonija.horvat