RUDOLF BENČEK 
( 19.05.-1938.-18.02.2018.)
IN MEMORIAM  Rudolf Benček- Ruda iz Vrbovca, ugledni obrtnik, počasni predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, vatrogasac i lovac, a iznad svega omiljeni čovjek. 
Udruženje obrtnika Vrbovec oprostilo se od jednog od najstarijih obrtnika, Rudolfa Benčeka koji je bio od 1. travnja 1967. samostalni obrtnik te se među prvima počeo samostalno baviti ovom gospodarskom djelatnošću u gradu Vrbovcu. Bio je jedan od osnivača Udruženja samostalnih obrtnika, ugostitelja i prijevoznika Vrbovca gdje je obnašao dužnost potpredsjednika i tajnika. Inicirao je osnivanje „ Tehne“, zanatske zadruge u Vrbovcu. Kao član Odbora za sajmove i obrazovanje Hrvatske obrtničke komore i dopredsjednik Obrtničke komore, uvelike je doprinosio promociji i ugledu obrtništva. Inicirao je posjete i izlaganja na obrtničkim sajmovima u tadašnjoj državi, ali i u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj. Otvarao je vrata kolegama obrtnicima na europskom i svjetskom tržištu.
Kroz Hrvatsku obrtničku komoru polovicom devedesetih na iskustvima  Bavarske komore, počeo se baviti  mišlju o nedovoljnim praktičnim znanjima za obrtnička  zanimanja i sudjeluje u uvođenju  „dvojnog“   obrazovanja  s povećanom satnicom naukovanja  u obrtničkim radionicama. 
Bio je istaknuti član Zajednice umirovljenika Zagrebačke županije, Vatrogasne zajednice grada Vrbovca, Lovačkog društva. Kao uspješan obrtnik je na svoju obitelj prenio žar i odgovornost stvaranja i proizvodnje, a uspješno poslovanje svjedoči koliko su kvalitetni temelji i vrijedan rad garancija obiteljskog  poslovanja i doprinosa društvu i zajednici. 
Ruda  Benček imao je hrabrost početi, snage za izdržati živjeti  obrt  i dokazati da na mladima svijet ostaje, što njegova obitelj dokazuje kroz  poslovne  uspjehe i nakon njega.