Najstarija hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809“ – Zagreb organizirala je  Bokeljsku  večer koja je održana u subotu, 28. veljače, s početkom u 19.30 sati u Hotelu Sheraton u Zagrebu na kojoj su među brojnim uzvanicima tradicionalno sudjelovali i predstavnici Udruženja. Bila je to prilika za susret s predstavnicima  Zanatsko- poduzetničke komore Crne Gore.

S obzirom da su  predstavnici Zanatsko- poduzetničke komore Crne Gore, gosp.  Slobodan Starčević, predsjednik  i gosp. Boris Marđonović, izvršni direktor,  iskazali interes za suradnju, održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali predsjednik Udruženja Antun Trojnar, potpredsjednici Damir Židanić i Ivica Zanetti te predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

Predstavnici Komore Crne Gore iznijeli su činjenicu da HOK i strukovna udruženja u Hrvatskoj djeluju u uređenom poslovnom ambijentu države -članice EU te da Crna Gora tek treba proći taj put što otvara niz mogućnosti za razmjenu iskustava i suradnju.

Vodstvu  Komorskog sustava Hrvatske  upućena je pozivnica za interregionalnu konferenciju u Splitu, 10.03.2016. godine na kojoj će se razgovarati o prekograničnoj suradnji između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2014.-2020.