Klub za zapošljavanje – RADO održao je u prostoru Udruženja obrtnika Samobor 27. veljače 2019. prvu motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Motivacijsku radionicu vodili su: stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i voditelj Kluba RADO Krunoslav Knežević.
Ciljane skupine ove motivacijske radionice bile su mladi do 29 godina te stariji od 50 godina. Polaznici motivacijske radionice bili su raznih zanimanja poput strojarskog tehničara, fizioterapeuta, ekonomista, upravnog službenika i drugi. 
Radionica je omogućila sudionicima mogućnost samoprocjene i stjecanja osnovnih znanja u kontekstu snalaženja na tržištu rada i traženja zaposlenja poput učenja poslovne komunikacije, kako se predstaviti poslodavcu, na koji način planirati karijeru i mnoge druge vještine.

Cilj radionice bio je motivirati i osvijestiti individualne sposobnosti polaznika unutar trenutnog tržišta rada s naglaskom na stjecanje samopouzdanja, usredotočenost, strpljenje, motivaciju, smjer motiviranja, prepoznavanje ega kao prepreke u traženju posla te osvješćivanje vlastitih vještina. Kandidati su vrlo aktivno sudjelovali u raspravljanju o temama te su iznosili i razmjenjivali osobna iskustva. 
U zadnjih godinu dana na području Samobora i Svete Nedelje otvoreno je više od 100 novih obrta, a problem nedostatka radne snage najviše je vidljiv u obrtničkim zanimanjima za kojima postoji velika potražnja. 
Udruženje obrtnika Samobor radi na povezivanju poslodavaca i nezaposlenih osoba, a sljedeća motivacijska radionica za nezaposlene održat će se 08. ožujka 2019., također u prostoru Udruženja obrtnika Samobor.