Đuro Kundek je bio trgovac, gradonačelnik Ivanić-Grada, marljiv i štedljiv građanin, koji je svoj imetak ostavio svome gradu za opće javne potrebe, posebno za školstvo i razvoj grada u kojem je živio i umro.

Mnoge generacije Ivanićana prozivaju ga dobrotvorom, danas je njegovo ime upisano zlatnim slovima u ostavštinu Grada. 
Jedna od počasti ukazuje mu se i imenovanjem nagrade za uspješnog poduzetnika i dodjeljivat će se zaslužnim obrtnicima ili poduzetnicima, koji svojim radom promiču ime grada i izvan granica naše zemlje.

Ovogodišnji, prvi dobitnik nagrade Đuro Kundek je vlasnik obrta EMP usluge, gospodin Rajko Tomić.

Osnovna djelatnost obrta je strojna obrada metala. Krajem devedesetih, nakon plasiranja proizvoda na hrvatskom tržištu, probili su se na tržište Europske Unije. 
Udruženje obrtnika Ivanić-Grada nominiralo je uspješnog, poznatog i pouzdanog  obrtnika i izvan granica naše zemlje, gospodina Rajka Tomića, za novoutemeljenu nagradu Grada Ivanić-Grada: Đuro Kundek. Nagrada mu je dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada.

U vremenima zastoja, lijepo je slaviti poslovni uspjeh na koji se treba ponositi cijela zajednica. Čestitamo svim dobitnicima nagrada, jer svojim tihim radom čine Ivanić prekrasnim mjestom za život.