Radni sastanak Udruženja obrtnika Velika Gorica i Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice  održan je u petak 14.srpnja 2017. Na sastanku su predstavnici cehova Udruženja obrtnika s pročelnikom Upravnog odjela Domagojem Ilečićem raspravljali na temu izrade Strategije Grada Velike Gorice 2017.-2023., s ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti Udruženja obrtnika Velika Gorica i Upravnih odjela ili Ustanova Grada. 
Pročelnik Domagoj Ilečić osvrnuo se na potpore Grada koje se odnose na obrtnike, naglašavajući kako će se u budućnosti iste nastaviti, a ukoliko bude mogućnosti i povećati. Glavna tema rasprave bile su manifestacije koje organizira Udruženje obrtnika Velika Gorica – samostalno ili u suradnji s gradskim institucijama – kao i manifestacije koje organizira Grad. Svi sudionici sastanka složili su se kako dosadašnju uspješnu suradnju treba i dalje nastaviti, s posebnim naglaskom uključivanja što većeg broja obrtnika u program manifestacija na kojima mogu prezentirati i plasirati svoje proizvode.
Na sastanku je dogovoreno  kako će se primarno usredotočiti na etablirane manifestacije Gastro Turopolja i Hair Fashion VG te na daljnji razvoj manifestacije zrakoplovstva AIRVG koja je uspješno započeta ove godine.