'Nisi sama – ideš s nama!' jedinstvena je socijalna usluga koju Nismo same, u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb, kontinuirano provode od 14. ožujka 2018. godine, a broj korisnica ove usluge popeo se na 383.

Početkom kolovoza završila je 9. po redu humanitarna akcija zagrebačke Udruge Nismo same tijekom koje će se prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“. 

"Ova je usluga od neopisive važnosti za žene oboljele od raka. Korisnice projekta su žene svih životnih dobi, a osim žena koje žive na području Grada Zagreba (od Brezovice do Sesveta), vozimo i žene iz Velike Gorice, Dubranca, Zaprešića, Jablanovca, Svete Nedjelje i Samobora. Oko polovica korisnica usluge besplatnog taksi prijevoza na liječenje u Zagreb dolaze iz Rijeke, Varaždina, Siska, Petrinje, Šibenika, Koprivnice, Gospića, Ogulina, Strizivojne, Daruvara, Svetog Križa Začretje, Splita i drugih mjesta i gradova. Velik broj njih na liječenje stiže vlakom ili autobusom, pa ih vozimo od kolodvora do bolnice i natrag, no mnogo je žena iz drugih gradova koje su tijekom terapija prisiljene plaćati skupi smještaj u Zagrebu, pa im ova usluga olakšava liječenje, i operativno i financijski“, rekla je predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera koja je projekt pokrenula po uzoru na praksu u brojnim europskim zemljama.

"U Udruzi smo jako ponosne projekt 'Nisi sama – ideš s nama!' u koji ulažemo velik trud i od njega nećemo odustati. Sustavno ćemo ukazivati na to koliko je dobro organiziran prijevoz na kemoterapiju važan dio liječenja i izlječenja svakog pacijenta, sve dok taksi prijevoz onkoloških pacijenata i kod nas ne postane dio osnovne police zdravstvenog osiguranja. Nadamo se da će nas građani u tome i ovaj put podržati donacijama, a kako se projekt koji mnogim ženama znači život ne bi prekinuo“, rekla je Kalogjera.