Do Taksija u samo dva klika

Radio taksi Zagreb, Udruženje autotaksi prijevoznika grada Zagreba u ovim, za obrtnike, iznimno teškim vremenima i uz neravnopravnu borbu sa nelojalnom konkurencijom, uspješno posluje, modernizira se i pruža svojim vjernim korisnicima nove, kvalitetnije i modernije načine naručivanja i korištenja autotaksi usluge.

Sa zadovoljstvom predstavljamo novu aplikaciju Radio taksi Zagreb.

"Nisi sama- ideš s nama!"

'Nisi sama – ideš s nama!' jedinstvena je socijalna usluga koju Nismo same, u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb, kontinuirano provode od 14. ožujka 2018. godine, a broj korisnica ove usluge popeo se na 383.

Početkom kolovoza završila je 9. po redu humanitarna akcija zagrebačke Udruge Nismo same tijekom koje će se prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“. 

Udruženje radio taksi prijevoznika od prvog dana pomaže Baniji

Iste večeri kada se dogodio razoran potres u Petrinji i Sisku, članovi Udruženja radio taksi prijevoznika su samoinicijativno krenuli sa stvarima i dobrom voljom pružiti svu potrebnu pomoć. Vrećina kolega nisu htjeli o tome posebno govoriti jer su to činili isključivo iz svojih moralnih pobuda, a nikako ne na način da bi se taj čin  koristio kao određena reklama.

Obveza prijava vozača koji voze u Italiju

U nastavku dostavljamo međuministarsku Uredbu br. 120 o obvezi prijavljivanja onih koji se vraćaju u Italiju iz inozemstva i vozačima tvrtki sa sjedištem izvan Italije.

Prema Uredbi oni imaju 72 sata za boravak u Italiji s mogućim produljenjem na dodatnih 48 sati ako je to opravdano dokazanim radnim nalogom. Međuministarska Uredba na snazi je do 3. travnja 2020. godine.

Iz Uredbe izdvajamo:

Udruženje autotaksi prijevoznika održalo sjednicu Skupštine

Radio taksi Zagreb, Udruženje autotaksi prijevoznika Grada Zagreba, održalo je svoju redovnu sjednicu Skupštine na dan 7.5.2019. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika.  Na Skupštini je usvojen završni račun i izvješće o radu Udruženja za 2018.godinu. Jedna od točaka dnevnog reda bila je  aktualna situacija u taksi djelatnosti u Zagrebu.

Nove naljepnice zagrebačkim taksistima

U nazočnosti predstavnika autotaksi prijevoznika i gradonačelnika Milana Bandića, danas su ispred zgrade Gradske uprave predstavljene posebne taksi naljepnice koje bi trebale olakšale rad legalnim taksi vozačima.

S obzirom da su nadzorne službe uočile brojne nepravilnosti i nelegalno obavljanje autotaksi djelatnosti na području Zagreba, tražili smo  jednostavno rješenje kako bismo tomu stali na kraj – objasnio je predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika grada Zagreba Jozo Kovačević. 

Upravni odbor OKZ: Podrška Udruženju autotaksi prijevoznika Zagreb

Udruženje autotaksi prijevoznika Zagreb bori se za lojalnu i zakonitu konkurenciju kojom bi se svim poduzetnicima omogućio jednak položaj na tržištu što je u slučaj s Uberom grubo narušeno. Uber radi u Zagrebu na način da korisnik može putem aplikacije vidjeti prvo slobodno vozilo i naručiti vozilo koje je potpuno neprovjereno sa vozačem koji nema uvjete za taksi prijevoz. Naime, taksisti moraju imati licencu i dozvolu za rad, a oni koji rade za Uber u ovome trenutku nemaju niti jedno niti drugo.

Priopćenje vezano uz prihvaćanje prijedloga Gradonačelnika na Gradskoj skupštini o izmjeni Odluke o autotaksi prijevozu u Gradu Zagrebu

Vezano uz donošenje izmjena Odluke o autotaksi prijevozu u Gradu Zagrebu, željeli bismo se zahvaliti svima koji su prepoznali cilj i smisao naših predloženih izmjena koje su i bile usmjerene jedino i isključivo u cilju zaštite obrta, obrtnika i naših korinsika, te inzistiranje na provođenju zakonitosti u svim segmentima naše struke. Naime, u ovim izazovnim trenucima za sve građane a posebice obrtnike, od kojih se većina zaista teško bore za opstanak i egzistenciju na tršištu rada, posebno pozdravljamo prepoznavanje i usvajanje naših prijedloga koje smo Vam dostavili na razmatranje, od strane predstavnika gradskih vlasti a posebno zahvaljujemo

Stranice