U organizaciji Hrvatske udruge inovatora, u vremenu od 20. do 22. listopada 2016. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, održava se 14. međunarodna izložba inovacija ARCA 2016.  na kojoj već tradicionalno obrtnici-inovatori, članovi Udruženja, prezentiraju svoje inovacije na izložbenom prostoru  Udruženja obrtnika grada Zagreba.
U sklopu ARCA 2016. održati će se forum “INOVACIJE - POKRETAČ RAZVOJA”, a drugi dan sajma rezerviran je za prezentaciju inovacija pod nazivom „Dan inovativnih ideja“.
Riječ je o sajmu na kojem su izložene inovacije, novi proizvodi i tehnologije iz područja strojarstva, elektrotehnike, informatike te drugih prirodnih i tehničkih područja.

Ispred Udruženja svoje inovacije predstaviti će:

Obrt SITOTISAK FILIP, vl. Filip Lalić sa inovacijom pod nazivom „Drvene makete koje se pokreću uz pomoć solarne energije". Riječ je o maketama koje se pokreću na  solarni pogon tj. pomoću sunca ili svjetla. Makete se mogu sastavljati te se na taj način potiče kreativnost, osobito kod djece.Makete su prilagođene svim uzrastima- od školske djece pa nadalje. Makete su izrađene od drva te su u ponudi složene makete  i makete za slaganje. Uz svaku maketu priložena je shema slaganja te na web stranici obrta Sitotisak Filip  uz pripadajući video. Treba napomenuti da je ova inovacija proizvod mladog dvadesetdvogodišnjeg studenta i poduzetnika.

CVJEĆARNICA “TEA”, vl. Spomenka Fabijančić sa inovacijom “Srce Zagreba” .Licitarsko srce kao jedan od simbola Zagreba, omiljeni je suvenir autorice ove inovacije koja mu je odlučila posvetiti zasluženu pažnju, te je tako od ukrasnog detalja licitarsko srce postalo glavni element, što je rezultiralo - Srcem Zagreba. Posebnost ovog cvjećarskog zagrebačkog suvenira je dugotrajnost, originalnost i ručna izrada. Srce Zagreba, uz licitarsko srce, čine isključivo prirodni i reciklirani materijali čime se poseban naglasak stavlja na očuvanje okoliša i povezivanje s prirodom i zagrebačkom tradicijom. Uz vjenčić napravljen od slame i mahovine, Srce Zagreba dolazi i u varijanti buketa te samostojećeg aranžmana.

TUCMAN KOŽNA GALANTERIJA, vl. Zlatko Tucman sa perforiranim kožnim remenima koji su izrađeni su od 4 sloja materijala, od čega su tri sloja koža i jedan sloj od umjetnog materijala. Perforiranjem gornjeg dijela kože (lice remena) raznim geometrijskim oblicima i umetanjem kože u drugoj boji, ispod perforacije dobije se vizualno efektan dvobojan remen kao izniman modni dodatak.

Obrt VUK LEATHER, vl. Miljenko Vuk sa inovacijom termo torba sa pločastim grijačem čvrste konstrukcije koja čuva temperaturu, otporna je na atmosferalije te napravljena od sintetičke nepromočive tkanine. Termo torba je proizvod izrađen sa svrhom čuvanja topline hrane koja se prenosi (pizza i ostala hrana) putem dostave hrane koja je sve popularnija i odražava način života u današnje vrijeme.

Na zajedničkom izložbenom prostoru UOGZ , gosp. Zoran Stašević i gosp. Igor Plenković predstaviti će sekciju rtv elektroničara koja je svojom prezentacijom struke i rtv uređaja kroz povijest na 1.Zagrebačkom obrtničkom sajmu osvojila nagradu Hrvatske udruge inovatora za najinovativniji štand.